2 kpl
5dl Piimää
50g Hiivaa
1dl Siirappia
1½tl Suolaa
1tl Pomeranssinkuorta
1tl Fenkolinsiemeniä
1tl Anista
5dl Vehnäjauhoja
5dl Ruisjauhoja
3/4dl Öljyä
Voiteluun:
½dl Vettä
2rkl Siirappia
- Liota hiiva kädenlämpöiseen piimään.
- Lisää siirappi ja mausteet.
- Alusta jauhot taikinaan, lisää lopuksi öljy.
- Kohota taikina.
- Leivo kaksi pyöreää limppua ja anna kohota vähintään 30 minuuttia liinan alla, ettei leivät repeile paistettaessa.
- Voitele pinta siirappi vedellä.
- Pistele leivät ja paista limppuja 175-asteessa noin 45 minuuttia.
- Anna jäähtyä peittämättä.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 12/06 -lehti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti