sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Kaali-Riisipata

4 annosta

1 Sipuli
2 Valkosipulinkynttä
1rkl Öljyä
1tl Kanelia
½tl Kardemummaa
1tl Jeeraa eli juustokuminaa
½tl Punaista chilirouhetta
7dl Vettä
1½ Kasvisliemikuutiota
3½dl Basmatiriisiä
200g (pakaste) Kukkakaalia
200g (pakaste) Parsakaalia

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuullota öljyssä kattilassa muutama minuutti.
  • Lisää mausteet ja jatka paistamista hetki kokoajan sekoittaen.
  • Varo, etteivät mausteet pala.
  • Lisä vesi, liemikuutiot ja riisi, sekoita.
  • Lisää kaalit ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.
  • Siirrä kattila levyltä ja anna vetäytyä kannen alla vielä 10 minuuttia.
  • Mausta, lisää suola tarvittaessa.
  • Tarjoa broilerin tai lihan lisäkkeenä, meillä oli kalapuikkoja lisänä ja nekin toimi oikein hyvin ! :)
Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 1/09 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Tätäkin voisin testata nyt. Tosin voisin ite ottaa lisukkeeks jauhelihapihvit. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyl aika vinkeen makusta :) Meillä oli lisäkkeenä vaan kalapuikot kun niitä sattu oleen pakastimessa :)

      Poista