sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Vihannes-kinkkugratiini

Valmistusaika: 30-60 min.
4 annosta

2ps(300g) Kukkavihanneksia (pakaste)
Vettä
Suolaa

Kastike:
2rkl Meijerivoita
3rkl Vehnäjauhoja
3dl Täysmaitoa
100g Saunapalvikinkkua
Ripaus musta- tai valkopippuria
1/4tl Suolaa
2dl Emmental-mozzarellajuustoraastetta

  1. Keitä vihannekset pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne.
  2. Sulata rasva kasarissa ja kiehauta jauhot. Lisää puolet kylmästä maidosta ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää loput maidosta ja anna kastikkeen kiehua 3-4 minuuttia sekoittaen. Nosta kastike pois liedeltä,
  3. Lisää kuutioitu kinkku ja juustoraaste kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Levitä vihannekset laakeaan uunivuokaan. Kaada päälle kastike.
  5. Gratinoi 250-asteisessa uunissa, uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.
Ohje: K Ruoka Pirkka joulukuu 2012 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti