sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Pienet suklaapullat

n. 30 kpl

2½dl Maitoa
25g(1pkt) Hiivaa
1dl Sokeria
½tl Suolaa
1tl Kardemummaa
1 Kananmuna
n. 8dl Vehnäjauhoja
75g Margariinia

Täyte:
75g Margariinia
1pkt(160g) Suklaatuorejuustoa (philadelphia)
4rkl Sokeria

Voiteluun:
1 Kananmuna

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
  • Murenna hiiva joukkoon ja lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna.
  • Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi.
  • Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot.
  • Alusta kimmoisaksi taikinaksi.
  • Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  • Kauli taikina ohueksi 30 x 60cm:n levyksi.
  • Levitä levylle pehmeää rasvaa, notkistettua tuorejuustoa ja sokeria, kääri levy rullalle jättäen saumapuoli alaspäin.
  • Leikkaa rullasta vinosti n. 30 palaa.
  • Nosta pullat kohoamaan leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Anna kohota noin 15 minuuttia.
  • Voitele munalla.
  • Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka marraskuu 2013 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti