sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Äidin Lihapullakastike

6 annosta

500g Paistijauhelihaa
3rkl Korppujauhoja
2dl Kermaa tai vettä
1 Kananmuna
1tl Suolaa
2tl Oreganoa
½tl Rouhittua mustapippuria

Kastike:
1 Sipuli
1 Valkosipulinkynsi
2tl Öljyä
500g Valmista paseerattua tomaattia
2rkl HP-kastiketta
1 Lihaliemikuutio
1rkl Fariinisokeria
2dl Vettä
2tl Basilikaa
½tl Rouhittua mustapippuria

  • Sekoita korppujauhit kulhossa kerman tai veden kanssa ja anna turvota hetken aikaa.
  • Lisää jauheliha, muna sekä mausteet.
  • Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi.
  • Muotoile kostutetuin käsin pyöreitä pullia.
  • Paista pullat kypsiksi joko paistinpannulla tai uunissa 225-asteessa 10-12 minuuttia.
  • Valmista kastike.
  • Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota niitä hetken aikaa öljyssä.
  • Lisää pannulle tomaattisose, HP-kastike, lihaliemikuutio, sokeri ja vesi.
  • Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 20-25 minuuttia.
  • Mausta kastike basilikalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  • Lisää lihapullat kastikkeeseen ja anna niiden hetken aikaa lämmetä.
  • Tarjoile lihapullakastike spagetin tai perunoiden kanssa.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 10/04 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti