6 annosta
500g Paistijauhelihaa
3rkl Korppujauhoja
2dl Kermaa tai vettä
1 Kananmuna
1tl Suolaa
2tl Oreganoa
½tl Rouhittua mustapippuria
Kastike:
1 Sipuli
1 Valkosipulinkynsi
2tl Öljyä
500g Valmista paseerattua tomaattia
2rkl HP-kastiketta
1 Lihaliemikuutio
1rkl Fariinisokeria
2dl Vettä
2tl Basilikaa
½tl Rouhittua mustapippuria
- Sekoita korppujauhit kulhossa kerman tai veden kanssa ja anna turvota hetken aikaa.
- Lisää jauheliha, muna sekä mausteet.
- Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi.
- Muotoile kostutetuin käsin pyöreitä pullia.
- Paista pullat kypsiksi joko paistinpannulla tai uunissa 225-asteessa 10-12 minuuttia.
- Valmista kastike.
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota niitä hetken aikaa öljyssä.
- Lisää pannulle tomaattisose, HP-kastike, lihaliemikuutio, sokeri ja vesi.
- Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 20-25 minuuttia.
- Mausta kastike basilikalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Lisää lihapullat kastikkeeseen ja anna niiden hetken aikaa lämmetä.
- Tarjoile lihapullakastike spagetin tai perunoiden kanssa.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 10/04 -lehti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti