sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Porkkanakakku

8 annosta

2 Kananmunaa
1½dl Sokeria
2tl Leivinjauhetta
2tl Kanelia
1tl Vaniljasokeria
2dl Vehnäjauhoja
3dl Porkkanaraastetta
1dl Öljyä

Kuorrutus:
25g Margariinia
50g Pehmeää sulatejuustoa
1½dl Tomusokeria
1tl Vaniljasokeria

Koristeluun:
Nonparelleja tai tuoreita marjoja

  • Kuumenna uuni 200-asteeseen.
  • Kuori ja raasta porkkanat.
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon.
  • Kääntele porkkanaraaste ja öljy varovasti taikinaan.
  • Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia.
  • Anna jäähtyä.
  • Sekoita kuorrutusta varten pehmeä margariini, sulatejuusto ja sokerit keskenään.
  • Levitä kakun päälle.
  • Koristele nonparelleilla tai tuoreilla marjoilla.
VIHJE !
Kuoritut porkkanat säilyvät parhaiten raikkaassa vedessä jääkaapissa. Kuorimattomat kannattaa puolestaan pakata muovipussiin tai -rasiaan, jotta porkkanan pinta ei kuivu nahkeaksi.

TIESITKÖ ?
Porkkanan oranssin värin saa aikaan beetakarotiini, joka muuttuu elimistössämme A-vitamiiniksi väriä se tuo myös syöjilleen; ahkerat porkkanan syöjät saattaa erottaa talvella terveemmästä ihon väristä.

Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 8/08 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Oliko tää se mitä mä maistoin, vai teittekö uudestaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli uus nyt :) Se mitä maistoit tais olla ne porkkana-appelsiinileivokset..? :)

      Poista