8 annosta
2 Kananmunaa
1½dl Sokeria
2tl Leivinjauhetta
2tl Kanelia
1tl Vaniljasokeria
2dl Vehnäjauhoja
3dl Porkkanaraastetta
1dl Öljyä
Kuorrutus:
25g Margariinia
50g Pehmeää sulatejuustoa
1½dl Tomusokeria
1tl Vaniljasokeria
Koristeluun:
Nonparelleja tai tuoreita marjoja
- Kuumenna uuni 200-asteeseen.
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon.
- Kääntele porkkanaraaste ja öljy varovasti taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia.
- Anna jäähtyä.
- Sekoita kuorrutusta varten pehmeä margariini, sulatejuusto ja sokerit keskenään.
- Levitä kakun päälle.
- Koristele nonparelleilla tai tuoreilla marjoilla.
VIHJE !
Kuoritut porkkanat säilyvät parhaiten raikkaassa vedessä jääkaapissa. Kuorimattomat kannattaa puolestaan pakata muovipussiin tai -rasiaan, jotta porkkanan pinta ei kuivu nahkeaksi.
TIESITKÖ ?
Porkkanan oranssin värin saa aikaan beetakarotiini, joka muuttuu elimistössämme A-vitamiiniksi väriä se tuo myös syöjilleen; ahkerat porkkanan syöjät saattaa erottaa talvella terveemmästä ihon väristä.
Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 8/08 -lehti.
Oliko tää se mitä mä maistoin, vai teittekö uudestaan? :)
VastaaPoistaTää oli uus nyt :) Se mitä maistoit tais olla ne porkkana-appelsiinileivokset..? :)
Poista