sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Jauheliha-Pastakeitto

6 annosta

300g Naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1 Valkosipulinkynsi
Pala purjoa
2 Porkkanaa
2rkl Öljyä
1½L Vettä
2 Lihaliemikuutiota
1prk(400g) Tomaattimurskaa
1½dl Makaronia tai rakettispagettia
½ Kesäkurpitsaa
2tl Kirveliä

  • Ruskista jauheliha ja siirrä se syrjään.
  • Kuullota pannulla hienonnettu sipuli, valkosipuli, purjo ja kuorittua, kuutioitua porkkanaa.
  • Nosta ne kattilaan ja lisää vesi, liemikuutiot sekä tomaattimurska.
  • Kuumenna kiehuvaksi.
  • Lisää jauheliha ja makaroni ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat puoli kypsiä.
  • Lisää kuutioitu kesäkurpitsa ja mausta keitto kirvelillä.
  • Anna keiton vielä hautua kannen alla 10 minuuttia.

TUNNETKO KIRVELIN ?
Mieto kirveli sopii keittojen mausteeksi. Sen maku vivahtaa hieman anikseen ja sitä voi käyttää runsaasti joko kuivattuna tai tuoreena persiljan ja tillin tapaan. Kirvelin hento maku haihtuu kuumentaessa helposti, joten yrtti lisätään valmiiseen ruokaan. Kirveli sopii myös munakkaisiin ja kasvisruokiin.


Ohje: Yhteishyvä Ruoka 2/05 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti