Valmistusaika: yli 60 min.
8 annosta
150g Margariinia
1½dl Sokeria
2 Kananmunaa
1½dl Vehnäjauhoja
1dl Keksinmuruja (kaurakeksejä tai pipareita)
1dl Mantelijauhetta
1½tl Leivinjauhetta
1tl Vaniljasokeria
3/4dl Kevyt maitoa
2-3 tippaa karvasmanteliaromia
Täytteeksi & koristeeksi:
3dl Vadelmahilloa
1dl Tomusokeria
1rkl Vettä
- Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, keksinmurut, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos maidon ja karvasmanteliaromin kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin ja voitele reunat. Levitä taikina vuokaan. Paina pikkulusikalla kuopat symmetrisesti (kuten kellotaulussa) kakkutaikinaan. Täytä kuopat teelusikallisella vadelmahilloa.
- Paista 200-asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä ennen koristelua.
- Sekoita koristelua varten tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi juoksevaksi tahnaksi. Laita vadelmahilloa nokareina kakulle (kuten kellotaulussa) ja ympyröi hillot vesi-sokerikuorrutteella. Tarjoa teen tai kahvin kanssa.
Ohje: K Ruoka Pirkka 1-28.2.2010 -lehti.
Oliko tää hyvää? Perkule ku oisin tienny, ni olisin tullu maistamaan. :D
VastaaPoistaOli ! :) Mä en yleensä tykkää Runebergintortuista/kakuista tms. mutta tää maistu mullekin ! :)
Poista