sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Runeberginkakku

Valmistusaika: yli 60 min.
8 annosta

150g Margariinia
1½dl Sokeria
2 Kananmunaa
1½dl Vehnäjauhoja
1dl Keksinmuruja (kaurakeksejä tai pipareita)
1dl Mantelijauhetta
1½tl Leivinjauhetta
1tl Vaniljasokeria
3/4dl Kevyt maitoa
2-3 tippaa karvasmanteliaromia

Täytteeksi & koristeeksi:
3dl Vadelmahilloa
1dl Tomusokeria
1rkl Vettä

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, keksinmurut, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos maidon ja karvasmanteliaromin kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin ja voitele reunat. Levitä taikina vuokaan. Paina pikkulusikalla kuopat symmetrisesti (kuten kellotaulussa) kakkutaikinaan. Täytä kuopat teelusikallisella vadelmahilloa.
  3. Paista 200-asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä ennen koristelua.
  4. Sekoita koristelua varten tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi juoksevaksi tahnaksi. Laita vadelmahilloa nokareina kakulle (kuten kellotaulussa) ja ympyröi hillot vesi-sokerikuorrutteella. Tarjoa teen tai kahvin kanssa.
Ohje: K Ruoka Pirkka 1-28.2.2010 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Oliko tää hyvää? Perkule ku oisin tienny, ni olisin tullu maistamaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ! :) Mä en yleensä tykkää Runebergintortuista/kakuista tms. mutta tää maistu mullekin ! :)

      Poista