sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Kasvispiirakka

8-12 annosta

1(600g) Iso lehtitaikinalevy

Täyte:
1dl Rikottuja ohrasuurimoita
4dl Kasvislientä
2 Porkkanaa
500g Kaalia
1 Purjo
2rkl Rypsiöljyä
1tl Suolaa
1tl Mustapippuria
1½tl Meiramia
1½dl Ruokakermaa
2 Kananmunaa
2dl Mozzarellajuustoraastetta

Voiteluun:
1 Kananmuna

  • Keitä ohrasuurimoita kasvisliemessä 15-20 minuuttia.
  • Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja leikaa kaali ja huolellisesti pesty purjo ohuiksi suikaleiksi.
  • Kääntele kasvisraastetta öljyssä, kunnes ne hiukan pehmenevät.
  • Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla.
  • Lisää keitetyt ohrasuurimot, kerma, munat sekä juustoraaste.
  • Kauli taikinalevy suorakaiteen muotoiseksi noin 30x40cm kokoiseksi levyksi.
  • Leikkaa levy kahteen osaan.
  • Nosta pohjalevy leivinpaperoidulle pellille ja nosta täyte päälle.
  • Aseta toinen levy kanneksi ja nipistä reunat huolellisesti kiinni.
  • Pistele pintaan haarukalla reikiä ja voitele munalla.
  • Paista piirakkaa 200-asteessa uunin keskitasossa 35-40 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 3/04 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tää oli aivan taivaallisen hyvää, mutta jouduttiin toteemaan että lämmitetty kaali ei sovi meijän mahoille.. Mulla ja äitillä oli kolme päivää mahat kipeenä :(

      Poista