8-12 annosta
1(600g) Iso lehtitaikinalevy
Täyte:
1dl Rikottuja ohrasuurimoita
4dl Kasvislientä
2 Porkkanaa
500g Kaalia
1 Purjo
2rkl Rypsiöljyä
1tl Suolaa
1tl Mustapippuria
1½tl Meiramia
1½dl Ruokakermaa
2 Kananmunaa
2dl Mozzarellajuustoraastetta
Voiteluun:
1 Kananmuna
- Keitä ohrasuurimoita kasvisliemessä 15-20 minuuttia.
- Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja leikaa kaali ja huolellisesti pesty purjo ohuiksi suikaleiksi.
- Kääntele kasvisraastetta öljyssä, kunnes ne hiukan pehmenevät.
- Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla.
- Lisää keitetyt ohrasuurimot, kerma, munat sekä juustoraaste.
- Kauli taikinalevy suorakaiteen muotoiseksi noin 30x40cm kokoiseksi levyksi.
- Leikkaa levy kahteen osaan.
- Nosta pohjalevy leivinpaperoidulle pellille ja nosta täyte päälle.
- Aseta toinen levy kanneksi ja nipistä reunat huolellisesti kiinni.
- Pistele pintaan haarukalla reikiä ja voitele munalla.
- Paista piirakkaa 200-asteessa uunin keskitasossa 35-40 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 3/04 -lehti.
Kasvispiirakkaa, nams<3
VastaaPoistaTää oli aivan taivaallisen hyvää, mutta jouduttiin toteemaan että lämmitetty kaali ei sovi meijän mahoille.. Mulla ja äitillä oli kolme päivää mahat kipeenä :(
Poista