8-10 annosta
1 Valmis kolmikerroksinen kakkupohja
Kostutus:
1dl Maitoa
Väliin:
1ps Vaniljakiisseliaineksia
2½dl Maitoa
1dl Kermavaahtoa
1dl Vadelma- tai mansikkahilloa
Pinnalle:
200g Pakaste vadelmia
2dl Vettä
1dl Hyytelösokeria
2dl Kermaa
- Leikkaa pahvista kakkupohjan kokoinen sydänmuotti tai käytä sydänkakkuvuokaa mallina.
- Leikkaa veitsellä pohjasta sydämen muotoinen.
- Nosta tarjoiluvadille ensin pohjalevy.
- Kostuta sitä maidolla.
- Sekoita vaniljakastikejauheesta ja maidosta tanakka kiisseli ja pehmennä sitä kermavaahdolla.
- Levitä ensin kakkupohjalle ohut kerros hilloa ja sitten kiisseliä.
- Toista samoin toinen kerros.
- Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta se.
- Levitä pinnalle hieman hilloa ja nostele päälle jäiset pakastevadelmat.
- Kuumenna kattilassa vesi ja sekoita hyytelösokeri joukkoon.
- Kiehauta, kunnes seos kirkastuu.
- Nosta hetkeksi jäähtymään.
- Nostele lusikalla hyytelölientä vadelmien päälle.
- Levitä kermavaahtoa reunoille ja pursota halutessasi ruusukkeita pinnalle.
VIHJE !
Käytä kakkupohjasta yli jääneet palat pikaiseen jälkiruokaan. Murenna ne kerroksittain laseihin marjojen tai kiisselin kanssa.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 2/05 -lehti.
NAM! Tää oli todella hyvää. :)
VastaaPoistaTää oli kyllä ! Nyt mulle tuli ristiäiskakku ongelma. En tiedä teenkö tälläsen vaiko kermakakun ! PANIIKKI ! :D
Poista