sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Tuuttipullat


Pullataikina:
4dl Maitoa
50g Hiivaa
1 Kananmuna
2tl Suolaa
1 ½dl Sokeria
3-4tl Kardemummaa
11-12dl Vehnäjauhoja
150g Margariinia

Täyte:
Mansikka- tai vadelmahilloa
2dl Kuohukermaa
1rkl Tomusokeria

Voiteluun:
Kananmunaa

Lisäksi:
Alumiinifoliota

  1. 1.Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon isossa kulhossa.
  2. Sekoita joukkoon muna, mausteet ja noin puolet jauhoista puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten. Lisää loput jauhot kädellä alustaen.
  3. Lisää pehmeä tai sulatettu margariini.
  4. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  5. Jätä taikina peitettynä lämpimään paikkaan kohoamaan. Kohota se kaksinkertaiseksi kooltaan.
  6. Muotoile foliosta tuutteja, esim.TÄÄLTÄ ! voit katsoa mallia.
  7. Muotoile pullataikinasta pitkiä pötköjä ja kieritä ne voideltujen foliotuuttien ympärille.
  8. Voitele pullat munallaja paista 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
  9. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja vatkaa sen sekaan tomusokeri.
  10. Laita tuuttipullan sisään hilloa. (Voit käyttää esim. veitseä apuna ja ns. voidella pullan sisältä hillolla).
  11. Pursota kermavaahto pullan sisään ja tarjoile. :)
Hyvää ja aurinkoista laskiaissunnuntaita kaikille lukijoille ! :)


2 kommenttia:

  1. Maistuko nää yhtä hyvälle kuin ne sun laskiaispullat<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistu ! ^^ Mutta positiivisena plussana oli se että nää oli PALJON helpompia syödä ! ;)

      Poista