Pullataikina:
4dl Maitoa
50g Hiivaa
1 Kananmuna
2tl Suolaa
1 ½dl Sokeria
3-4tl Kardemummaa
11-12dl Vehnäjauhoja
150g Margariinia
Täyte:
Mansikka- tai vadelmahilloa
2dl Kuohukermaa
1rkl Tomusokeria
Voiteluun:
Kananmunaa
Lisäksi:
Alumiinifoliota
- 1.Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon isossa kulhossa.
- Sekoita joukkoon muna, mausteet ja noin puolet jauhoista puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten. Lisää loput jauhot kädellä alustaen.
- Lisää pehmeä tai sulatettu margariini.
- Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Jätä taikina peitettynä lämpimään paikkaan kohoamaan. Kohota se kaksinkertaiseksi kooltaan.
- Muotoile foliosta tuutteja, esim.TÄÄLTÄ ! voit katsoa mallia.
- Muotoile pullataikinasta pitkiä pötköjä ja kieritä ne voideltujen foliotuuttien ympärille.
- Voitele pullat munallaja paista 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja vatkaa sen sekaan tomusokeri.
- Laita tuuttipullan sisään hilloa. (Voit käyttää esim. veitseä apuna ja ns. voidella pullan sisältä hillolla).
- Pursota kermavaahto pullan sisään ja tarjoile. :)
Hyvää ja aurinkoista laskiaissunnuntaita kaikille lukijoille ! :)
Maistuko nää yhtä hyvälle kuin ne sun laskiaispullat<3
VastaaPoistaMaistu ! ^^ Mutta positiivisena plussana oli se että nää oli PALJON helpompia syödä ! ;)
Poista