tiistai 3. maaliskuuta 2015

Minttusuklaaleivokset

Rakas tyttäreni sai sunnuntaina kasteessa nimen Alissa, ja sen kunniaksi leivoksiin taiteilin kirjaimen A. :)

Valmistusaika: 30-60 min
32 palaa

200g Meijerivoita tai margariinia
3 Kananmunaa
3dl Sokeria
5dl Vehnäjauhoja
3tl Leivinjauhetta
3rkl Kaakaojauhetta
2dl Maitoa

Kuorrutus:
1ps(200g) Minttusuklaarakeita
1dl Kuohukermaa
25g Meijerivoita tai margariinia

Koristeeksi:
Nonparelleja tai pähkinöitä

  1. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa vatkaamista. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista 200-asteessa 15-20 minuuttia.
  2. Kuumenna rouhitut minttusuklaarakeet, kerma ja rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Sekoita suklaakuorrutus tasaiseksi, anna hieman jäähtyä ja kaada jäähtyneelle torttulevylle. Koristele nonparelleilla tai pähkinöillä. Leikkaa levy neliöiksi.
Ohje: K Ruoka Pirkka toukokuu 2011 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Aivan älyttömän hyviä. <3 Parempia kuin mokkapalat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en edes muista enää miltä mokkapalat maistu.. :D

      Poista