maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kahvi-Suklaakakku

n. 12 annosta

4 Kananmunaa
2dl Sokeria
½dl Perunajauhoja
½dl Kaakaojauhetta
1dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta

Kostutukseen:
3dl Sokerilla makeutettua maitokahvia

Väliin:
3dl Omena- tai appelsiinimarmeladia
1tlk(2dl) Kuohukermaa
1-2tl Vaniljasokeria

Päälle:
1tlk(2dl) Kuohukermaa
1rkl Kaakaojauhetta
Kahvipapumakeisia tai suklaalastuja

  1. Kuumenna uuni 175-asteeseen. Voitele ja jauhota täytekakkuvuoka.
  2. Vaahdota munat. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää.
  3. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sihtaa seos taikinaan ja sekoita varoen.
  4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä noin 45 minuuttia, tai kunnes kakku irtoaa hiukan vuoan reunoista. Jäähdytä.
  5. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi ja kostuta maitokahvilla. Vaahdota kermat.
  6. Levitä pohjalle ensin hiukan marmeladia ja sen päälle vatkattu ja vaniljamaustettu kermavaahto. Kokoa levyt kakuksi.
  7. Sihtaa päälimmäisen kakkulevyn päälle kaakaojauhetta. Pursota loput kermavaahdosta kakun reunoille. Koristele pinta.
Me haluttiin kokeilla hieman erilaista koristelua, mutta te voitte tehdä ohjeen mukaan. :)

Ohje: Kotiliesi Joulun aika -kirjanen.

2 kommenttia:

  1. Tää oli kyllä älyttömän hyvää. :) Täytyy ottaa tuo ohje ylös. :)

    VastaaPoista