n. 12 annosta
4 Kananmunaa
2dl Sokeria
½dl Perunajauhoja
½dl Kaakaojauhetta
1dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta
Kostutukseen:
3dl Sokerilla makeutettua maitokahvia
Väliin:
3dl Omena- tai appelsiinimarmeladia
1tlk(2dl) Kuohukermaa
1-2tl Vaniljasokeria
Päälle:
1tlk(2dl) Kuohukermaa
1rkl Kaakaojauhetta
Kahvipapumakeisia tai suklaalastuja
- Kuumenna uuni 175-asteeseen. Voitele ja jauhota täytekakkuvuoka.
- Vaahdota munat. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää.
- Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sihtaa seos taikinaan ja sekoita varoen.
- Kaada taikina vuokaan ja kypsennä noin 45 minuuttia, tai kunnes kakku irtoaa hiukan vuoan reunoista. Jäähdytä.
- Leikkaa kakku kolmeksi levyksi ja kostuta maitokahvilla. Vaahdota kermat.
- Levitä pohjalle ensin hiukan marmeladia ja sen päälle vatkattu ja vaniljamaustettu kermavaahto. Kokoa levyt kakuksi.
- Sihtaa päälimmäisen kakkulevyn päälle kaakaojauhetta. Pursota loput kermavaahdosta kakun reunoille. Koristele pinta.
Me haluttiin kokeilla hieman erilaista koristelua, mutta te voitte tehdä ohjeen mukaan. :)
Ohje: Kotiliesi Joulun aika -kirjanen.
Tää oli kyllä älyttömän hyvää. :) Täytyy ottaa tuo ohje ylös. :)
VastaaPoistaTää oli kyllä aika erikoinen mutta hyvä. :)
Poista