lauantai 28. maaliskuuta 2015

Suklaa Hunnutettu Kahvikakku

Valmistusaika: 1 tunti 20 minuuttia.
25 viipaletta

200g Margariinia tai voita
2dl Sokeria
3 Kananmunaa
4dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
2tl Vaniljasokeria
1dl Kevytkermaa

Kuorrutus:
100g Maitosuklaata
2 Dacapo-suklaapatukkaa
2-3rkl Vispikermaa

Koristelu: (Ei ole pakko tehdä)
2dl Vispikermaa
1½-2tl Vaniljakreemijauhetta

  • Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, vatkaa hyvin.
  • Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi kakkutaikinaan vuorotellen kuivien aineiden seosta ja lisää välillä kermaa.
  • Kaada taikina vuokaan.
  • Paista kakkua 50-55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa hiukan jäähtyneenä.
  • Anna kakun jäähtyä kokonaan.
  • Valmista kuorrutus.
  • Sulata suklaat ja sekoita joukkoon vispikerma.
  • Valuta jäähtyneen kakun päälle.
  • Pistä jääkaappiin.
  • Halutessasi voit koristella kakun.
  • Vatkaa vispikerma ja vaniljakreemijauhe kuohkeaksi vaahdoksi ja pursota suklaa hunnun päälle haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

  1. Wau! Upea tuo koristelu. Oot niin taitava. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan pursottimella tehty :) Mullon sellanen yks pursotinpää mitä en ollu vielä testannu ja testasin sen tähän :D Nyt mä tajusin mitä sillä ilmeisesti voi tehdä kakkuihin, ruohoo ! :D

      Poista