maanantai 16. maaliskuuta 2015

Ruusuritarikunnan Suklaakakku

Tein tämän itselleni syntymäpäiväkakuksi. Ja tuollaiset koristelut tein ensimmäistä kertaa, joten ne ei todellakaan ole lähelläkään täydellisiä.. :/
Tämän kakun päälle olisi ohjeen mukaan pitänyt tehdä suklaaruusukkeita, mutta minä halusin koristella sen näin joten ohjeessa on koristelun ohje.

12 annosta

150g Taloussuklaata
150g Meijerivoita
2dl Sokeria
3 Keltuaista
1dl Vehnäjauhoja
3 Valkuaista

Kuorrutus:
200g(n.25kpl) Minttusuklaakonvehteja (Fazermint)
3rkl Vispikermaa

Koristelu:
1½-2dl Vispikermaa
n.1½tl Vaniljakreemijauhetta

  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjan ja reunan väliin. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä paloiteltu suklaa ja voi rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila heti pois levyltä, kun suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon sokeri, keltuaiset ja vehnäjauhot.
  2. Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto kevyesti nostelemalla taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteessa uunin alimmalla tasolla 35 minuuttia. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Kakku saa jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
  3. Sulata kattilassa minttusuklaamakeiset ja sekoita joukkoon kerma. Nosta kakku tarjoiluvadille. Laita kakun alle leivinpaperisuikaleet vatia suojaamaan. Kuorruta kakku suklaaseoksella.
  4. Vatkaa kerma ja vaniljakreemijauhe paksuksi vaahdoksi ja pursota kakun päälle haluamiasi kuvioita. Kakku säilyy jääkaapissa useamman päivän ajan.
Ohje: K Ruoka Pirkka 17.12.2009 -lehti,



2 kommenttia: