lauantai 28. maaliskuuta 2015

Vaalea Hiivaleipä

1 Iso leipä
Valmistusaika: n. 2 tuntia 30 minuuttia, josta kohotusaika n. 30 + 40 minuuttia ja paistoaika n. 40 minuuttia.

50g Hiivaa
50g Margariinia
1dl Maitoa
3dl Vettä
2 Kananmunaa
½rkl Suolaa
1rkl Sokeria
850g(13dl) Vehnäjauhoja
Kahvia voiteluun

  1. Murenna hiiva taikina kulhoon.
  2. Sulata margariini, lisää maito ja vesi. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja kaada se hiivan päälle kulhoon. Hämmennä, kunnes hiiva on liuennut nesteeseen.
  3. Lisää taikinaan munat, suola ja sokeri. Alusta jauhot taikinaan, mutta jätä hiukan leipomista varten.
  4. Kohota taikina lämpimässä kaksinkertaiseksi.
  5. Vaivaa kohonnutta taikinaa jauhoisella pöydällä. Pyöritä siitä pitkänomainen leipä ja laita se pellille leivinpaperille. Kohota leipä uudelleen noin 40 minuuttia.
  6. Voitele leipä kahvilla ja laita se uuniin 250 asteeseen ensimmäisten 10 minuutin ajaksi. Vähennä sitten lämpöä 200 asteeseen ja paista edelleen noin 30 minuuttia, kunnes leipä on kullanruskea ja kypsä.
VIHJE !
Voit valmistaa leivän myös hiukan tummemmista vehnähiivaleipäjauhoista.

2 kommenttia:

  1. Voi kun jaksais itsekin tehdä leipää itse. :D Mutta kun on niin laiska*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on taas tulossa uutta leipää, siihen tulee kikherneitä.. ;D Ens kuun ruokalistaan pitäs laittaa vielä leivät ku ne unohtu laittaa -.-"

      Poista