sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Peruna-Lesesämpylät

MAIDOTON !
n. 20 kpl

4dl Vettä
50g Hiivaa
1tl Suolaa
1rkl Sokeria
n. 10dl Vehnäjauhoja
1dl Vehnä- tai kauraleseitä
3 Keitettyä perunaa
2rkl Öljyä

  • Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  • Sekoita joukkoon suola, sokeri, leseet sekä suurinosa jauhoista.
  • Alusta.
  • Lisää soseutetut perunat ja öljy taikinaan.
  • Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
  • Muotoile taikinasta pyöreitä sämpylöitä.
  • Kohota ja leikkaa terävällä veitsellä vinoja viiltoja sämpylöiden pintaan.
  • Paista uunissa 225-asteessa noin 12 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 9/05 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti