MAIDOTON !
n. 20 kpl
4dl Vettä
50g Hiivaa
1tl Suolaa
1rkl Sokeria
n. 10dl Vehnäjauhoja
1dl Vehnä- tai kauraleseitä
3 Keitettyä perunaa
2rkl Öljyä
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Sekoita joukkoon suola, sokeri, leseet sekä suurinosa jauhoista.
- Alusta.
- Lisää soseutetut perunat ja öljy taikinaan.
- Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
- Muotoile taikinasta pyöreitä sämpylöitä.
- Kohota ja leikkaa terävällä veitsellä vinoja viiltoja sämpylöiden pintaan.
- Paista uunissa 225-asteessa noin 12 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 9/05 -lehti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti