tiistai 24. maaliskuuta 2015

Ruispeltileipä

16 palaa

7dl Vettä
50g Hiivaa
1½tl Suolaa
1rkl Sokeria
6dl Ruishiutaleita
n. 8dl Vehnäjauhoja
1dl Juoksevaa margariinia

  • Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
  • Murenna hiiva kulhoon ja liota veden joukkoon.
  • Lisää suola, sokeri,ruishiutaleet ja suurinosa jauhoista.
  • Alusta.
  • Lisää margariini ja loput jauhot.
  • Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
  • Kohota.
  • Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja laita leivinpaperin päälle pellille kohoamaan.
  • Jaa kohonnut taikina 16 palaan.
  • Voitele taikina levyn pinta vedellä ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  • Halutessasi voit laittaa leivän päälle voitelun jälkeen 4-viljan hiutaleita.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 7/05 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Arvaa ollaanko syöty jo kaikki leivät. :D Maistu aivan taivaallisen hyvälle. Paljon parempaa, kuin valmis leipä. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meilläkään ne kyllä turhan kauaa kestäny :D

      Poista