16 palaa
7dl Vettä
50g Hiivaa
1½tl Suolaa
1rkl Sokeria
6dl Ruishiutaleita
n. 8dl Vehnäjauhoja
1dl Juoksevaa margariinia
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
- Murenna hiiva kulhoon ja liota veden joukkoon.
- Lisää suola, sokeri,ruishiutaleet ja suurinosa jauhoista.
- Alusta.
- Lisää margariini ja loput jauhot.
- Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
- Kohota.
- Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja laita leivinpaperin päälle pellille kohoamaan.
- Jaa kohonnut taikina 16 palaan.
- Voitele taikina levyn pinta vedellä ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
- Halutessasi voit laittaa leivän päälle voitelun jälkeen 4-viljan hiutaleita.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 7/05 -lehti.
Arvaa ollaanko syöty jo kaikki leivät. :D Maistu aivan taivaallisen hyvälle. Paljon parempaa, kuin valmis leipä. : )
VastaaPoistaEi meilläkään ne kyllä turhan kauaa kestäny :D
Poista