tiistai 17. maaliskuuta 2015

Meksikolainen Suklaakana

Meillä kävi pieni moka ja oltiin ostettu broilerisuikaleita, mutta hyvää siitä ruoasta silti tuli ! :)

4 annosta

2 Punaista tuoretta chiliä
1 Sipuli
2 Valkosipulinkynttä
2 Tomaattia
1rkl Seesaminsiemeniä
1½dl Manteleita
½dl Rusinoita
1/4tl Jauhettua neilikkaa
1/4tl Kanelia
1/4tl Jauhettua korianteria
(1rkl Vettä)
3rkl Öljyä
2½dl Kiehuvaa vettä
½ Kanaliemikuutiota
25g Tummaa suklaata
4 Broilerin rintaleikettä
Suolaa ja pippuria

  • Poista chilistä siemenet ja paloittele palot.
  • Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Soseuta chili, sipuli, valkosipuli, tomaatit, seesaminsiemenet, mantelit, rusinat ja mausteet tehosekoittimessa keskenään.
  • Lisää tarvittaessa vähän vettä, niin seos pehmenee.
  • Kuumenna öljy kasarissa, paista sosetta sekoitellen 10 minuuttia.
  • Lisää vesi, kanaliemikuutio ja suklaa ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 45 minuuttia.
  • Kastikkeen kuuluu olla hyvin paksua.
  • Paista broilerin rintaleikkeet paistinpannulla kypsiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kaada suklaakastike päälle ja tarjoa heti riisin ja salaatin kanssa.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 1/09 -lehti.



2 kommenttia:

  1. Tää kuulostaa niin oudolta, mutta jotenki sellaiselta, että pakko testata. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mekin epäiltiin mutta toi ruoka jonkun raikkaan salaatin kanssa niin ai hitto että oli hyv ! <3

      Poista