keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Empanada / Espanjalainen Kanapiiras

4 annosta
Valmistusaika: 1 tunti 30 min, josta noin 40 min kohotusaika ja 40 min paistoaika.

2½ dl Vettä
20 g Hiivaa
2 tl Suolaa
400 g ( noin 6 dl) Vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

Täyte:
2-3 Sipulia
2 Paprikaa
2 rkl Voita tai margariinia
1 tlk (400g) Tomaattimurskaa
1 tl Suolaa
½ tl Timjamia
1 Keitetty broileri tai pieni kana
1 Kananmuna voiteluun

  1. Lämmitä vesi haaleaksi ja liota siihen hiiva ja suola. Sekoita jauhot nesteeseen ja vaivaa se taikinaksi. Kohota taikinaa noin 20 minuuttia.
  2. Hienonna kuoritut sipulit ja puhdistetut paprikat. Hauduta ne pehmeiksi rasvassa.
  3. Lisää pataan tomaattimurska, mausteet ja paloiteltu kananliha. Keitä täytetty ilman kantta, niin että osa nesteestä haihtuu ja se sakenee. 
  4. Kauli kohonneesta taikinasta kaksi pyöreää levyä, josta toinen voi olla vähän suurempi.Laita pohjalevy leivinpaperoidulle pellille. Levitä sen päälle täyte tasaiseksi kerrokseksi mutta jätä noin 2 cm reunoista tyhjäksi. Nosta toinen levy kanneksi täytteen päälle. Kostuta pohja levyn reunat vedellä, käännä ne kannen päälle ja paina sauma kiinni.
  5. Kohota piirakkaa noin 20 minuuttia. Voitele sen pinta munalla. Leikkaa kuoreen veitsellä muutama viilto ja paista piirakka 200 asteisessa uunissa kypsäksi.

VIHJE !
Broilerin asemasta voit käyttää täytteeseen sieniä, kalaa, tähteeksi jäänyttä paistia tai tms.

Ohje: Kotikokki ruokaohjekerho -lappuset.

2 kommenttia: