4 annosta
Valmistusaika: 1 tunti 30 min, josta noin 40 min kohotusaika ja 40 min paistoaika.
2½ dl Vettä
20 g Hiivaa
2 tl Suolaa
400 g ( noin 6 dl) Vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
Täyte:
2-3 Sipulia
2 Paprikaa
2 rkl Voita tai margariinia
1 tlk (400g) Tomaattimurskaa
1 tl Suolaa
½ tl Timjamia
1 Keitetty broileri tai pieni kana
1 Kananmuna voiteluun
- Lämmitä vesi haaleaksi ja liota siihen hiiva ja suola. Sekoita jauhot nesteeseen ja vaivaa se taikinaksi. Kohota taikinaa noin 20 minuuttia.
- Hienonna kuoritut sipulit ja puhdistetut paprikat. Hauduta ne pehmeiksi rasvassa.
- Lisää pataan tomaattimurska, mausteet ja paloiteltu kananliha. Keitä täytetty ilman kantta, niin että osa nesteestä haihtuu ja se sakenee.
- Kauli kohonneesta taikinasta kaksi pyöreää levyä, josta toinen voi olla vähän suurempi.Laita pohjalevy leivinpaperoidulle pellille. Levitä sen päälle täyte tasaiseksi kerrokseksi mutta jätä noin 2 cm reunoista tyhjäksi. Nosta toinen levy kanneksi täytteen päälle. Kostuta pohja levyn reunat vedellä, käännä ne kannen päälle ja paina sauma kiinni.
- Kohota piirakkaa noin 20 minuuttia. Voitele sen pinta munalla. Leikkaa kuoreen veitsellä muutama viilto ja paista piirakka 200 asteisessa uunissa kypsäksi.
VIHJE !
Broilerin asemasta voit käyttää täytteeseen sieniä, kalaa, tähteeksi jäänyttä paistia tai tms.
Ohje: Kotikokki ruokaohjekerho -lappuset.
Nams, tämäkin oli tosi hyvää, eli pakko tehdä!
VastaaPoistaMä haluan tehdä tätä lisää ! :D
Poista