keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Raikas Kinuskikakku

Tein meille äitienpäiväksi tämmöisen ihanuuden ! <3

Sopii useimmille laktoosi-intoleranteille

Kakkupohja:
4 Kananmunaa
2 dl Sokeria
1 dl Vehnäjauhoja
1 dl Perunajauhoja
1 tl Leivinjauhetta

Kostutukseen:
1½-2 dl Sitruunajuomaa, maitoa tai appelsiini- tai sitruunamehua

  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon kevyesti sekoittaen.
  • Laita taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
  • Anna jäähtyä ennen leikkaamista kolmeen osaan.
  • Kostuta leikatut kakkupohjat sopivalla nesteellä.
VIHJE !
Tumman kakkupohjan saat lisäämällä taikinaan 3 rkl kaakaojauhetta.

Täyte:
500 g Vähälaktoosista maitorahkaa
1 dl Vaahtoutuvaa valmista vaniljakastiketta
100 g Maustamatonta vähälaktoosista tuorejuustoa
n. 250 g Punaherukoita soseutettuna ja siivilötynä
1 dl Sokeria
5 Liivatelehteä

Kinuski:
3 dl Sokeria
1 dl Siirappia
3 dl Vähälaktoosista kuohukermaa
1 rkl Margariinia tai voita

Koristeluun:
2 Karambolaa
Vihreitä viinirypäleitä


  • Vaahdota vaniljakastike ja yhdistä se rahkan ja tuorejuuston sekaan.
  • Kiehauta herukat ja painele ne siivilän läpi.
  • Liota liivatteet kylmässä vedessä ja purista ne kuiviksi.
  • Kuumenna tilkka herukamehua ja liota siihen liivatelehdet.
  • Yhdistä herukkasose, liivateseos ja sokeri rahka-tuorejuustoseokseen.
  • Valmista kinuski.
  • Keitä kattilassa hiljalleen sokeri ja kerma noin 15-30 minuuttia, kunnes ne sakenevat.
  • Kinuski on sopivan paksuista kun se pysyy valumatta hyvin lusikassa.
  • Lisää voi ja kaada kinuski tasaisesti kakun päälle.
  • Anna seistä hetken ja koristele viinirypäleillä ja karambola viipaleilla. ( Minä laitoin myös sulatetusta valkosuklaasta pienen koristeen).

Ohje: Yhteishyvä Ruoka 5/02 -lehti.


2 kommenttia: