sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Espanjalainen Perunamunakas / Tortilla Española

Toukokuussa meillä vietetään teemaviikkona Espanja-viikkoa. Tässä ensimmäinen ohje. :)
Pahoittelut huonosta kuvasta, kamerani ei näemmä tehnyt yhteistyötä kanssani.


n 1 dl Extra Virgin oliiviöljyä
750 g Ohueksi viipaloituja perunoita
1 Iso sipuli
6 Kananmunaa
Suolaa, pippuria

  1. Kuumenna osa öljystä laakeassa paistinpannussa, lisää ohuet perunaviipaleet ja suikaloitu sipuli. Pienennä lämpöä ja anna perunoiden ja sipulin kypsyä hitaasti välillä käännellen noin 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ja sipulit ovat kullanruskeita ja pehmeitä.
  2. Vatkaa kananmunat ja ripaus suolaa.
  3. Valuta perunoista kannen avulla ylimääräinen öljy pois ja kaada perunat munaseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Pyyhkäise paistinpannu talouspaperilla puhtaaksi ja kuumenna siinä noin 2 rkl öljyä. Kaada tortillaseos pannuun. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Käännä tortilla tasaisen kannen tai öljyllä pyyhkäistyllä leivinpaperilla päällystetyn leikkuulaudan avulla. Kypsennä vielä toiselta puolelta noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmioiksi.
Ohje: Kotilieden Herkkusuiden Kestit -kirjanen.

2 kommenttia:

  1. Tätäkin täytyy ehkä tehdä? Jos vaan laittais vähän enemmän mausteita? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo enemmällä mauste määrällä varmasti tosi hyvää !:) Mutta oli se noinkin kun oli salaattia sen kanssa :)

      Poista