sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Porkkanakierteet

MAIDOTON !

18-20 kpl

5dl Porkkanamehua tai vettä
50g Hiivaa
1rkl Hunajaa tai sokeria
2tl Suolaa
3dl Hienoksi raastettua porkkanaa
3/4dl Öljyä
n. 14dl Sämpyläjauhoja

Pinnalle:
2rkl Seesaminsiemeniä

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen porkkanamehuun tai veteen.
  • Lisää hunaja, suola, porkkanaraaste ja öljy.
  • Alusta jauhojen kanssa taikinaksi.
  • Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
  • Jaa taikina tasaisesti noin 20 osaan.
  • Pyörittele paloista peukalon paksuisia noin 25 cm pitkiä tankoja.
  • Taita tangot kahtia ja kieritä osat toisiinsa.
  • Nosta ne kohoamaan leivinpaperoidulle pellille ja peitä ne liinalla.
  • Anna kohota 15-20 minuuttia.
  • Sipaise niiden pinnat kevyesti vedellä ja halutessasi ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  • Paista 225-asteessa 10-15 minuuttia koosta riippuen.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 4/04 -lehti.

3 kommenttia:

  1. Hitsi nää oli hyviä! Mulla olis jääkaapissa yksi hiiva ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä toi kyllä kivaa vaihtelua, niihin iäsikuisiin viljasämpylöihin ! :)

      Poista