MAIDOTON !
18-20 kpl
5dl Porkkanamehua tai vettä
50g Hiivaa
1rkl Hunajaa tai sokeria
2tl Suolaa
3dl Hienoksi raastettua porkkanaa
3/4dl Öljyä
n. 14dl Sämpyläjauhoja
Pinnalle:
2rkl Seesaminsiemeniä
- Liota hiiva kädenlämpöiseen porkkanamehuun tai veteen.
- Lisää hunaja, suola, porkkanaraaste ja öljy.
- Alusta jauhojen kanssa taikinaksi.
- Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
- Jaa taikina tasaisesti noin 20 osaan.
- Pyörittele paloista peukalon paksuisia noin 25 cm pitkiä tankoja.
- Taita tangot kahtia ja kieritä osat toisiinsa.
- Nosta ne kohoamaan leivinpaperoidulle pellille ja peitä ne liinalla.
- Anna kohota 15-20 minuuttia.
- Sipaise niiden pinnat kevyesti vedellä ja halutessasi ripottele päälle seesaminsiemeniä.
- Paista 225-asteessa 10-15 minuuttia koosta riippuen.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 4/04 -lehti.
Hitsi nää oli hyviä! Mulla olis jääkaapissa yksi hiiva ;)
VastaaPoistaNämä toi kyllä kivaa vaihtelua, niihin iäsikuisiin viljasämpylöihin ! :)
PoistaSiis iänikuisiin ! :D
Poista