keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Espanjalainen Sipulipaistos


Taikina:
5 dl Vehnäjauhoja (vajaa 350g)
3 tl Leivinjauhetta
1/8 tl Suolaa
150 g Voita tai margariinia
3/4 dl Kylmää vettä
3 Kananmunaa

Täyte:
1 kg Sipulia
5-10 Valkosipulinkynttä
2-3 rkl Kasvisöljyä
2 Punaista paprikaa
2-4 Tomaattia
Suolaa
Valkopippuria
noin 2 tl Yrttimaustetta (Timjamia, rakuunaa, oreganoa)
1-2 tlk Tonnikalaa tai 400 g jauhelihaa

Voiteluun:
1 Kananmuna

  1. Nypi jauhot, leivinjauhe, suola ja rasva murumaiseksi. Sekoita vesi ja kananmunat keskenään ja lisää nopeasti taikinaan. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa.
  2. Silppua sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hauduta ne miedolla lämmöllä öljyssä läpikuultaviksi ja kullankeltaisiksi. Lisää silputut paprikat. Viillä tomaatteihin ristiviilto ja kasta ne kiehuvaan veteen, jonka jälkeen kuori irtoaa helposti. Paloittele kuoritut tomaatit joukkoon ja mausta seos. Lisää jäähtyneeseen seokseen tonnikala tai erikseen ruskistettu ja maustettu jauheliha.
  3. Kauli taikinasta kaksi pyöreää, ohutta levyä (halkaisija 25-30 cm), joista pohjaksi tuleva kaulitaan suuremmaksi. Nosta pohjalevy hyvin voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan tai vuokaan, josta piirakka tarjotaan. Täytä jäähtyneellä, maustetulla sipulitäytteellä. Nosta taikinakansi päälle, tasoita reunat ja painele ne kiinni. Voitele munalla ja pistele. Tee loppu taikinasta koristeita piirakan pintaan.
  4. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Espanjalainen sipulipaistos on muhkeana ja korkeana piirakkana kokonainen lämmin tai kylmä ateria.

Ohje: Suuri leivontakirja Kotilieden parhaat leivonnaiset -kirja.

2 kommenttia:

  1. Mä oon niin rakastunut tähän, että tätä on pakko pian tehdä lisää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli tosi hyvää ! Ja siis yllättävän täyttävä ! :o

      Poista