PIENET LIHAPULLAT: (60 KPL)
2rkl Korppujauhoja
1 Kananmuna
500g Jauhelihaa
3 Viipaletta pekonia
2 Valkosipulinkynttä
½dl Persiljaa hienonnettuna
½dl Emmental- tai parmesaaniraastetta
½tl Suolaa
1/4tl Mustapippuria
- Sekoita kulhossa korppujauhot, kananmuna, jauheliha, paloiteltu pekoni, hienonnettu valkosipuli, persilja, juusto ja mausteet.
- Muotoile seoksesta pieniä lihapullia.
- Jos haluat saman kokoisia lihapullia, annostele pullat teelusikalla ja muotoile kostutetuilla käsillä pyöreiksi.
- Asettele lihapullat uunipellille leivinpaperin päälle vieri viereen.
- Paista lihapullia 200-asteessa noin 8 minuuttia.
LIHAPULLAKEITTO: (4 ANNOSTA)
1 L Vettä
2 Lihaliemikuutiota
½tl Suolaa
1 Sipuli
6 Perunaa
1ps Pakastekasvissekoitusta
25 pientä lihapullaa
Ripaus mustapippuria
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Pese, kuori ja lohko perunat.
- Kaada vesi kattilaan, lisää lihaliemi ja suola.
- Kiehauta vesi.
- Lisää kattilaan sipulit, perunat, pakastekasvikset, lihapullat ja mustapippuri.
- Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 11/05 -lehti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti