sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Lihapullakeitto


PIENET LIHAPULLAT: (60 KPL)
2rkl Korppujauhoja
1 Kananmuna
500g Jauhelihaa
3 Viipaletta pekonia
2 Valkosipulinkynttä
½dl Persiljaa hienonnettuna
½dl Emmental- tai parmesaaniraastetta
½tl Suolaa
1/4tl Mustapippuria

  • Sekoita kulhossa korppujauhot, kananmuna, jauheliha, paloiteltu pekoni, hienonnettu valkosipuli, persilja, juusto ja mausteet.
  • Muotoile seoksesta  pieniä lihapullia.
  • Jos haluat saman kokoisia lihapullia, annostele pullat teelusikalla ja muotoile kostutetuilla käsillä pyöreiksi.
  • Asettele lihapullat uunipellille leivinpaperin päälle vieri viereen.
  • Paista lihapullia 200-asteessa noin 8 minuuttia.
LIHAPULLAKEITTO: (4 ANNOSTA)
1 L Vettä
2 Lihaliemikuutiota
½tl Suolaa
1 Sipuli
6 Perunaa
1ps Pakastekasvissekoitusta
25 pientä lihapullaa
Ripaus mustapippuria

  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Pese, kuori ja lohko perunat.
  • Kaada vesi kattilaan, lisää lihaliemi ja suola.
  • Kiehauta vesi.
  • Lisää kattilaan sipulit, perunat, pakastekasvikset, lihapullat ja mustapippuri.
  • Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 11/05 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti