1 Keskikokoinen appelsiini
75 g Kasvismargariinia
200 g sekä 2 rkl Sokeria, jaetaan
1 Kananmuna
175g Vehnäjauhoja
1½ tl Leivinjauhetta
½ tl Suolaa
1/8 dl Maitoa
90 g Viipaloituja manteleita
0,6 dl Appelsiinilikööriä
Appelsiinia koristeluun
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 20x20 cm kokoinen leivinvuoka tai 22,5 cm kokoinen pyöreä kakkuvuoka.
- Raasta 4 tl appelsiininkuorta, jätä odottamaan.
- Vatkaa kasvismargariini ja 200g sokeria kevyeksi vaahdoksi keskenään isossa kulhossa sähkövatkaimella. Lisää muna ja vatkaa hyvin.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa. Lisää ne sokeritaikinaan maidon kanssa vuorotellen, vatkaa hyvin. Sekoita mukaan appelsiinikuori. Levitä taikina vuokaan ja ripottele päälle manteleita.
- Paista uunissa 40-45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä taikinatikulla kokeiltaessa.
- Ripottele kakulle loput 2 rkl sokeria ja kostuta appelsiiniliköörillä.
- Anna kakkuvuoan jäähtyä leivinritilän päällä 10 minuuttia. Irrota kakun reunat vuoasta veitsellä tai taipuisalla metallilastalla. Irrota vuoka kakusta kevyesti ravistaen ja jäähdytä kakku.
- Voit halutessasi vielä koristella kakun ylimääräisellä appelsiininkuorella.
Ohje: Amerikkalainen keittiökoulu -kirja.
Muhun ei yleensä kakut missä on mantelia niin iske, mutta onneksi maistoin, koska tää oli älyttömän hyvää. <3
VastaaPoistaHyvä että maistoit ! :)
Poista