keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Espanjalainen Appelsiini-Mantelikakku


1 Keskikokoinen appelsiini
75 g Kasvismargariinia
200 g sekä 2 rkl Sokeria, jaetaan
1 Kananmuna
175g Vehnäjauhoja
1½ tl Leivinjauhetta
½ tl Suolaa
1/8 dl Maitoa
90 g Viipaloituja manteleita
0,6 dl Appelsiinilikööriä
Appelsiinia koristeluun

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 20x20 cm kokoinen leivinvuoka tai 22,5 cm kokoinen pyöreä kakkuvuoka.
  2. Raasta 4 tl appelsiininkuorta, jätä odottamaan.
  3. Vatkaa kasvismargariini ja 200g sokeria kevyeksi vaahdoksi keskenään isossa kulhossa sähkövatkaimella. Lisää muna ja vatkaa hyvin.
  4. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa. Lisää ne sokeritaikinaan maidon kanssa vuorotellen, vatkaa hyvin. Sekoita mukaan appelsiinikuori. Levitä taikina vuokaan ja ripottele päälle manteleita.
  5. Paista uunissa 40-45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä taikinatikulla kokeiltaessa.
  6. Ripottele kakulle loput 2 rkl sokeria ja kostuta appelsiiniliköörillä.
  7. Anna kakkuvuoan jäähtyä leivinritilän päällä 10 minuuttia. Irrota kakun reunat vuoasta veitsellä tai taipuisalla metallilastalla. Irrota vuoka kakusta kevyesti ravistaen ja jäähdytä kakku.
  8. Voit halutessasi vielä koristella kakun ylimääräisellä appelsiininkuorella.
Ohje: Amerikkalainen keittiökoulu -kirja.

2 kommenttia:

  1. Muhun ei yleensä kakut missä on mantelia niin iske, mutta onneksi maistoin, koska tää oli älyttömän hyvää. <3

    VastaaPoista