Vappu päivitykset tulee nyt hieman myöhässä koska sain kauhean flunssan. :(
Mutta tässä nyt tulee ! :)
noin 20 kpl
75g Margariinia
2½dl Maitoa
25g Tuore hiivaa
½tl Suolaa
1dl Sokeria
n. 6½dl Vehnäjauhoja
Paistamiseen:
Rypsiöljyä
Rahkatäyte:
200g Maitorahkaa
1tl Sitruunan kuorta
4rkl Sokeria
1tl Vaniljasokeria
Pinnalle:
Sokeria
- Valuta rahka suodatinpussissa kuivaksi taikinan teon ajan.
- Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä.
- Lisää joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. (37 astetta).
- Ota kattila pois liedeltä ja kaada neste kulhoon.
- Murenna ja liota hiiva nesteeseen.
- Lisää suola ja sokeri.
- Lisää jauhoja erissä nesteeseen ja vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee notkeaa ja se irtoaa kulhon reunoista.
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi.
- Leivo taikinasta pullia, kohota niitä noin 20 minuuttia liinalla peitettynä.
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuorta.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
- Kuumenna öljy valurautapadassa 180 asteiseksi.
- Jos sinulla ei ole lämpömittaria, kokeile rasvan kuumuutta leipäpalalla: sen tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa.
- Varo kuumaa rasvaa ja pidä erityisesti huolta, että vettä ei joudu rasvan sekaan !
- Paista munkit muutama kerrallaan, käännä paiston välissä.
- Valuta munkit talouspaperin päällä.
- Täytä munkit rahkatäytteellä kapeakärkisellä pursottimella.
- Sokeroi sen jälkeen paperipussissa tai lautasella.
Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 4/08 -lehti.
Näyttää ne vieläkin vaan niin herkullisilta :3
VastaaPoistaMe otettiin muutama päivä sitten se vika munkkipussi pakkasesta ja olihan ne hyviä vieläkin ! <3
Poista