sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Sitruunaiset Rahkamunkit

Vappu päivitykset tulee nyt hieman myöhässä koska sain kauhean flunssan. :(
Mutta tässä nyt tulee ! :)

noin 20 kpl

75g Margariinia
2½dl Maitoa
25g Tuore hiivaa
½tl Suolaa
1dl Sokeria
n. 6½dl Vehnäjauhoja

Paistamiseen:
Rypsiöljyä

Rahkatäyte:
200g Maitorahkaa
1tl Sitruunan kuorta
4rkl Sokeria
1tl Vaniljasokeria

Pinnalle:
Sokeria

  • Valuta rahka suodatinpussissa kuivaksi taikinan teon ajan.
  • Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä.
  • Lisää joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. (37 astetta).
  • Ota kattila pois liedeltä ja kaada neste kulhoon.
  • Murenna ja liota hiiva nesteeseen.
  • Lisää suola ja sokeri.
  • Lisää jauhoja erissä nesteeseen ja vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee notkeaa ja se irtoaa kulhon reunoista.
  • Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  • Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi.
  • Leivo taikinasta pullia, kohota niitä noin 20 minuuttia liinalla peitettynä.
  • Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuorta.
  • Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
  • Kuumenna öljy valurautapadassa 180 asteiseksi.
  • Jos sinulla ei ole lämpömittaria, kokeile rasvan kuumuutta leipäpalalla: sen tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa.
  • Varo kuumaa rasvaa ja pidä erityisesti huolta, että vettä ei joudu rasvan sekaan !
  • Paista munkit muutama kerrallaan, käännä paiston välissä.
  • Valuta munkit talouspaperin päällä.
  • Täytä munkit rahkatäytteellä kapeakärkisellä pursottimella.
  • Sokeroi sen jälkeen paperipussissa tai lautasella.



Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 4/08 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Näyttää ne vieläkin vaan niin herkullisilta :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me otettiin muutama päivä sitten se vika munkkipussi pakkasesta ja olihan ne hyviä vieläkin ! <3

      Poista