sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Valkosipulileipä

1lLeipä

2 dl Kasvislientä tai vettä
½ palaa (25g) Hiivaa
½ tl Suolaa
1 rkl Sokeria tai siirappia
5 dl Vehnä- tai sämpyläjauhoja
50 g Margariinia

Täyte:
2-3 Kevätsipulia varsineen
3-4 Valkosipulinkynttä
½ dl Margariinia sulatettuna
½ tl Aromisuolaa

Voiteluun:
Kananmuna

Pinnalle:
Unikonsiemeniä, pähkinärouhetta tai seesaminsiemeniä

  1. Murenna hiiva haaleaan liemeen, sekoita kunnes se liukenee. Lisää suola ja sokeri tai siirappi ja vähitellen jauhot. Alusta joukkoon lopuksi pehmeä rasva. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
  2. Silppua valkosipulit ja kevätsipulit varsineen kattilaan. Lisää rasva ja suola. Hauduta ainekset miedolla lämmöllä ruskistamatta pehmeiksi ja jäähdytä.
  3. Kaaviloi taikina neliönmuotoiseksi levyksi levitä täyte levyn pintaan tasaiseksi kerrokseksi ja kierrä levy rullaksi kulmasta aloittaen. Taivuta rulla sarveksi pellille ja leikkaa siihen muutama poikki viilto.
  4. Kohota leipä peitettynä uudelleen, voitele ja koristele. Kypsennä valkosipulileipää 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ohje: Kotilieden Herkkusuiden Kestit -kirjanen.

2 kommenttia: