1lLeipä
2 dl Kasvislientä tai vettä
½ palaa (25g) Hiivaa
½ tl Suolaa
1 rkl Sokeria tai siirappia
5 dl Vehnä- tai sämpyläjauhoja
50 g Margariinia
Täyte:
2-3 Kevätsipulia varsineen
3-4 Valkosipulinkynttä
½ dl Margariinia sulatettuna
½ tl Aromisuolaa
Voiteluun:
Kananmuna
Pinnalle:
Unikonsiemeniä, pähkinärouhetta tai seesaminsiemeniä
- Murenna hiiva haaleaan liemeen, sekoita kunnes se liukenee. Lisää suola ja sokeri tai siirappi ja vähitellen jauhot. Alusta joukkoon lopuksi pehmeä rasva. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Silppua valkosipulit ja kevätsipulit varsineen kattilaan. Lisää rasva ja suola. Hauduta ainekset miedolla lämmöllä ruskistamatta pehmeiksi ja jäähdytä.
- Kaaviloi taikina neliönmuotoiseksi levyksi levitä täyte levyn pintaan tasaiseksi kerrokseksi ja kierrä levy rullaksi kulmasta aloittaen. Taivuta rulla sarveksi pellille ja leikkaa siihen muutama poikki viilto.
- Kohota leipä peitettynä uudelleen, voitele ja koristele. Kypsennä valkosipulileipää 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ohje: Kotilieden Herkkusuiden Kestit -kirjanen.
Olen rakastunut <3
VastaaPoistaIhan superhyvääää !! <3
Poista