sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kakko

 Me teimme tällä ohjeella neljä leipää ja yhden leivän veinkin yllätyksenä naapurille. :)

3-4 leipää

1 L Maitoa
50 g Hiivaa
n. 1 rkl Suolaa
n. ½ rkl Rouhittua anista
n. 1 ½ kg Jauhoja, joista suurinosa hiivaleipäjauhoja ja loput puoliksi ohra- ja puoliksi vehnäjauhoja

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, rouhitut anikset ja jauhot. Alusta pehmeä taikina. 
  2. Kohota liinan alla noin puolen tunnin ajan.
  3. Leivo taikinasta 3-4 pyöreää leipää. Kohota ja paista 225 asteessa kauniin vaalean ruskeiksi, noin 30 minuuttia.
  4. Jos haluat leipien pinnan pysyvän rapeana, älä peitä niitä. Kakko maistuu parhaimmalta leipomis päivänä.

Ohje: Suuri Leivontakirja - Kotilieden Parhaat Leivonnaiset -kirja.

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvää oli! Maku oli aivan niin hyvä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä otin pakastimesta just viimesen sulaan itelleni ;D

      Poista