Me teimme tällä ohjeella neljä leipää ja yhden leivän veinkin yllätyksenä naapurille. :)
3-4 leipää
1 L Maitoa
50 g Hiivaa
n. 1 rkl Suolaa
n. ½ rkl Rouhittua anista
n. 1 ½ kg Jauhoja, joista suurinosa hiivaleipäjauhoja ja loput puoliksi ohra- ja puoliksi vehnäjauhoja
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, rouhitut anikset ja jauhot. Alusta pehmeä taikina.
- Kohota liinan alla noin puolen tunnin ajan.
- Leivo taikinasta 3-4 pyöreää leipää. Kohota ja paista 225 asteessa kauniin vaalean ruskeiksi, noin 30 minuuttia.
- Jos haluat leipien pinnan pysyvän rapeana, älä peitä niitä. Kakko maistuu parhaimmalta leipomis päivänä.
Ohje: Suuri Leivontakirja - Kotilieden Parhaat Leivonnaiset -kirja.
Tosi hyvää oli! Maku oli aivan niin hyvä <3
VastaaPoistaMä otin pakastimesta just viimesen sulaan itelleni ;D
Poista