torstai 31. toukokuuta 2012

Valkosuklaakakku

Ilman koristeita.
Vähän koristeltuna. :)



Kakkupohja:
150g Digestive- tai kaurakeksejä
  75g Sulatettua margariinia tai 3/4dl öljyä

Täyte:
175g Tuorejuustoa (maustamaton tai esim. appelsiini)
2 Kananmunaa
1 dl Sokeria
150g Valkosuklaata
  1 tl Vaniljasokeria
  5 Liivatelehteä
   ½ dl Vaaleaa mehua
   2 dl Kuohukermaa






  • Leikkaa irtopohja vuoan pohjalle leivinpaperi.
  • Laita keksit muovipussiin ja murenna kaulimella. Lisää sulatettu margariini tai öljy ja sekoita tasaiseksi.
  • Painele muruseos tasaisesti vuokaan.
  • Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen 5 minuutiksi.
  • Puserra niistä vesi pois ja liuota kuumaan mehuun.
  • Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä mikrossa täydellä teholla minuutin verran. ( Jälkimmäistä en välttämättä suosittele kun itellä se ainakin meni pilalle ja seurauksena jouduin juoksemaan kauppaan) :D
  • Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset siten, että valkuaisten joukkoon ei tule yhtään keltuaista.
  • Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, liivateseos, puolet sokerista, vaniljasokeri ja sulatettu suklaa kulhossa tasaiseksi.
  • Vatkaa kerma ja loput sokerit vaahdoksi.
  • Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa, kuivalla vatkaimella, kovaksi vaahdoksi.(Tiedät että vaahto on tarpeeksi kovaa kun käännät kulhon ylösalaisin, jos vaahto ei tipu, se on valmista!)
  • Lisää juustoseokseen ensin vatkattu kerma ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.
  • Kaada seos vuokaan ja jätä hyytymään tunniksi pakastimeen tai anna hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.
 Entinen naapurini toi kyseisen ohjeen miulle töistään ja pyysi kokeilemaan, ja hyväähän siitä tuli. Makeaa, mutta hyvää. Ja maistui vaihteeksi taas muillekin kuin miulle itselleni, kakku meinaan hävisi jääkaapista parissa päivässä.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti