tiistai 24. syyskuuta 2013

Sitruuna-lakritsitiikerikakku

n. 20 palaa.

200g Leivontamargariinia
2dl Sokeria
3 Kananmunaa
3dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
1rkl Vaniljasokeria
1 Sitruunan raastettu kuori
4tl Sitruunamehua
50g Turkinpippureita
3rkl Kuohukermaa
1rkl Kaakaojauhetta

Voitele ja korppujauhota n. 2L kakkuvuoka.
Vaahdota margariini ja sokeri.
Lisää munat vaahtoon yksitellen vatkaten.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi.
Nosta 2/3 taikinasta erilleen ja sekoita joukkoon sitruunan kuori raaste ja -mehu.
Murskaa turkinpippurit tehosekoittimessa tai laita ne kaksinkertaiseen pussiin ja murskaa kaulimella.
Kiehauta kerma pienessä kasarissa ja sekoita joukkoon turkinpippurijauhe.
Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes rouhe on liuennut.
Sekoita joukkoon kaakao.
Lisää seos 1/3 taikinan joukkoon.
Nosta 1/3 osa vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle ja nosta päälle tummasta taikinasta.
Tee samoin toinen kerros ja levitä päälimmäiseksi vaalea taikinakerros.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50-55 minuuttia.
Kumoa jäähtyneenä.

Ohje: Yhteishyvä, Ruokamaailma 5.10. -lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti