tiistai 21. tammikuuta 2014

Parsakaali-sinihomejuustopiirakka

Tämän piirakan kruunaa sinihomejuusto, joka yhdessä parsakaalin kanssa luo erinomaisen makuyhdistelmän. Piirakka sopii erityisesti juhlapöytään.

Kokonaisaika: 1t 20min, paistoaika 30min.
6-8 palaa

Pohja:
½pkt(25g) hiivaa
1½dl Vettä
½tl Suolaa
n. 3½dl Vehnäjauhoja

Täyte:
200g Parsakaalia
Hyppysellinen suolaa
150g Sinihomejuustoa
3 Kananmunaa
3dl Ranskankermaa

  1. Pohja: Murenna hiiva astiaan ja liuota se kädenlämpöiseen (37astetta) veteen. Lisää hiivanesteeseen suola ja suurin osa jauhoista. Jätä pieni määrä jauhoa leipomiseen. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneessa, kunnes se on tasaista ja irtoaa astian reunoista.
  2. Anna taikinan nousta peitettynä vedottomassa paikassa huoneenlämmössä n. 30min. Säädä uuni 200 asteeseen.
  3. Täyte: Keitä parsakaalit puolikypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta parsakaalit ja anna niiden jäähtyä.
  4. Pehmennä sinihomejuusto haarukalla. Sekoita munat, ranskankerma ja sinihomejuusto.
  5. Kaada taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa joukkoon loput jauhot.
  6. Kauli taikina ja laita se voideltuun, jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n.24cm). Painele taikina huolellisesti, ettei taikinan alle jää ilmaa. Painele taikinaa myös reunoille.
  7. Levitä parsakaalit pohjalle ja kaada juustotäyte parsakaalien päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa ritilällä n. 30min.
TÄYTEMUUNNELMIA:
Piirakan täytettä voi muunnella oman maun mukaan. Voit käyttää täytteenä lihaa tai kalaa. Suikaloi parsakaalin sekaan 100g savustettua kinkkua tai lohta. Noudata muutoin ohjetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti