maanantai 23. kesäkuuta 2014

Pehmeät Sämpylät

Tänään syötiinkin äitini tekemään perunamokkoo, linströmminpihvejä ja salaattia ja isännän kanssa haluttiin vielä sämpylöitä lisäksi joten niitä tuli väsättyä kaksinkertainen satsi. Isännän mielestä nämä on ollut paehaita sämpylöitä tähän mennessä. :)
Valmistukseen menee kohotuksineen päivineen noin 60 minuuttia ja ohjeen mukaisesta taikinasta tulee noin 16-20 sämpylää.
1/2L Vettä
1ps(11g) Kuivahiivaa
3dl Luomu kaurahiutaleita
2rkl Siirappia tai juoksevaa hunajaa
1tl Suolaa
9-11dl Hiivaleipävehnäjauhoja
1/2dl Kylmäpuristettua rypsiöljyä
1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleisiin ja lisää veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20-30 minuuttia.
2. Leivo taikinasta sämpylöitä ja nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle.
3. Kohota hyvin. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Tarjoa lämpiminä esim. tuorejuuston kanssa.
Ohje; K Ruoka Pirkka Kesäkuu 2011 -lehti.

1 kommentti:

  1. Ahaa, its pleasant conversation concerning this paragraph here at this blog, I have read all that, so at this time me also commenting here.


    my web site ... code de carte bancaire valide

    VastaaPoista