sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Uuniriisipuuro & Glögikeitto


Puuro:
1,5-2dl Puuroriisiä
1L Maitoa
1rkl Rypsiöljyä
(½-1tl Suolaa)

  • Laita aineet voideltuun uunivuokaan.
  • Sekoita hiukan.
  • Kypsennä 150-175-asteisessa uunissa n. 1-1,5 tuntia.
  • Laita vuokaan foliota kanneksi, mikäli pinta tummuu liikaa.
Glögikeitto:
1L Valmista glögijuomaa(punaista)
3rkl Perunajauhoja
n.½dl Sokeria

  • Kaada glögijuoma kattilaan ja sekoita joukkoon perunajauhot ja sokeri.
  • Kuumenna koko ajan sekoittaen.
  • Anna keiton pulpahtaa pari kertaa ja siirrä sitten kattila pois liedeltä.
  • Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.
Ohje: K Ruoka Pirkka 51-52/17,12,2009 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Mä en oo vielä uskaltanut kokeilla riisipuuroa uunissa. :D Pelkään, että se ei maistu samalle.. :D Tänään muuten aion tehdä riisipuuroa meille iltapalaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäki pelkäsin ettei maistu samalta mutta mun mielestä ei oo mitään suurta eroo :)

      Poista