sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joululimppu

2 kpl

5dl Piimää
50g Hiivaa
1dl Siirappia
1½tl Suolaa
1tl Pomeranssinkuorta
1tl Fenkolinsiemeniä
1tl Anista
5dl Vehnäjauhoja
5dl Ruisjauhoja
3/4dl Öljyä

Voiteluun:
½dl Vettä
2rkl Siirappia

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen piimään.
  • Lisää siirappi ja mausteet.
  • Alusta jauhot taikinaan, lisää lopuksi öljy.
  • Kohota taikina.
  • Leivo kaksi pyöreää limppua ja anna kohota vähintään 30 minuuttia liinan alla, ettei leivät repeile paistettaessa.
  • Voitele pinta siirappi vedellä.
  • Pistele leivät ja paista limppuja 175-asteessa noin 45 minuuttia.
  • Anna jäähtyä peittämättä.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 12/06 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti