tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kiinalaiset Lihapyörykät

Meillä lihapullat tarjottiin tomaattiriisin kanssa.
Tomaattiriisin voit tehdä keittämällä riisit ja sekoittamalla sekaan makusi mukaan tomaattipyrettä. :)
Suosittelen kokeilemaan näitä yhdessä, taivaallisen makuista !;)

Valmistusaika: n. 30 min.
4 annosta

2rkl Korppujauhoja
2dl Vettä
1 Kananmuna
300g Jauhelihaa
1dl Keitettyä riisiä
½tl Suolaa
1rkl Soijakastiketta
6dl Vettä
½tl Suolaa
30g Voita tai margariinia
2tl Currya
2rkl Vehnäjauhoja
1/4tl Mustapippuria

  1. Sekoita korppujauhot veteen ja jätä hetkeksi turpoamaan.
  2. Lisää korppujauhoseokseen muna, jauheliha, riisit, suola ja soijakastike. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Leivo taikinasta kostein käsin pienehköhä pyöryköitä.
  4. Kiehauta vesi ja suola. Lisää kattilaan niin monta pyörykkää kun siihen vieri viereen mahtuu.
  5. Keitä pyöryköitä 6-8 minuuttia. Ota ne reikäkauhalla pois kattilasta ja laita loput pyörykät kiehumaan.
  6. Kiehauta toisessa kattilassa rasva, curry ja jauhot. Lisää kattilaan keitin lientä vähitellen kastiketta hyvin vatkaten.
  7. Keitä kastiketta 10 minuuttia ja mausta se suolalla ja pippurilla.
  8. Lisää pyörykät kastikkeeseen kuumenemaan ja maustumaan ennen tarjoamista.
Ohje: Kotikokki ruokaohjekerho -laput.

2 kommenttia: