sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Aioli-Perunasalaatti

Valmistusaika: yli 60 min.
8-10 annosta

1kg Perunoita (uusia perunoita)
1-2(200g) Omenaa
2dl Maustekurkku viipaleita
1-2(150g) Punasipulia
1tl Suolaa
½tl Mustapippuria

Kastike:
1dl Aioli-valkosipulimajoneesia
1tlk(2dl) Kevyt kermaviiliä

Lisäksi:
Nakkeja tai makkaraa

  1. Keitä perunat kypsiksi, jäähdytä ja kuori ne tarvittaessa.
  2. Kuutioi perunat, omenat ja maustekurkut. Hienonna sipulit.
  3. Sekoita ainekset kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita keskenään aioli ja kermaviili, kaada seos perunasalaatin joukkoon ja sekoita nostellen. Anna maustua jääkaapissa noin tunti. Koristele timjamilla tai persiljalla ja tarjoile grillattujen makkaroiden tai keitettyjen nakkien kera.
Ohje: K Ruoka Pirkka kesäkuu 2013 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti