sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kuningatarkiisseli Puuron Kanssa

Valmistusaika: 10-20min.
2-4 annosta

5dl Vettä
2dl(100g) Mustikoita(pakaste)
2dl(100g) Vadelmia(pakaste)
n.4rkl Sokeria

Suurus:
½dl Vettä
2rkl Perunajauhoja

Lisäksi:
Mannapuuroa (3-4annosta)
1L Maitoa
1 1/4dl Mannasuurimoita
½tl Suolaa.

  1. KIISSELI: Kiehauta vesi kattilassa. Sekoita joukkoon marjat ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Siirrä kattila levyltä. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus kattilaan ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Siirrä kattila takaisin levylle. Sekoita, kunnes seos sakenee ja kiehahtaa. Ripottele pinnalle sokeria kuorrettumisen estämiseksi. Anna jäähtyä.
  3. MANNAPUURO: Kiehauta maito teflon kattilassa hämmentäen sitä. Vatkaa mannasuurimot ripotellen kiehuvaan maitoon. Hauduta puuroa hiljalleen aina välillä sekoittaen 5-10 minuuttia. Mausta puuro halutessasi suolalla.
  4. Lusikoi puuro tarjoilukulhoihin ja kaada päälle kiisseliä.
Ohje: K Ruoka Pirkka tammikuu 2011 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Oih, namskis! Tätä voisin tehdä iltapalaksi meille tänään. :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli kauhee himo tähän, ja eri kiisseleillä.. Nälkä ! :D

      Poista