sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Jalapenoleipä

1 kpl

2dl Vettä
1tl Suolaa
1tl Sokeria
25g(½pkt) Hiivaa
5dl Vehnäjauhoja
2rkl Oliiviöljyä
50g Juustoraastetta

Pinnalle:
Loraus oliiviöljyä
Ripaus hiutalesuolaa
3rkl Jalopenoviipaleita
100g Juustoraastetta

  • Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, sokeri ja hiiva.
  • Lisää jauhot vähitellen ja öljy sekä juustoraaste.
  • Alusta tasaiseksi taikinaksi.
  • Anna taikinan kohota lämpimässä peitettynä kaksinkertaiseksi.
  • Valuta pehmeä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja muotoile matalaksi leiväksi.
  • Kohota 15 minuuttia.
  • Sivele leivän päälle öljyä ja ripottele pinnalle hiutalesuolaa, jalopenoviipaleita ja juustoraastetta.
  • Paista 200-asteessa uuninkeskitasolla noin 30 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka marraskuu 2013 -lehti.

2 kommenttia: