sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Suklaa-Banaanitäytekakku

 n. 20 annosta

Pohja:
6 Kananmunaa
2dl Sokeria
2dl Vehnäjauhoja
1dl Maissitärkkelystä
2tl Leivinjauhetta
4rkl Sokeroimatonta kaakaojauhetta

Kostutus:
1½dl Appelsiinimehua

Täyte:
2dl Kuohukermaa
2rkl Sokeroimatonta kaakaojauhetta
2rkl Sokeria
4 Banaania
1rkl Sitruunamehua

Kuorrutus:
1dl Sokeria
2rkl Sokeroimatonta kaakaojauhetta
½dl Kahvia
1dl Kuohukermaa
2 Keltuaista
200g Margariinia tai voita

Koristeluun:
Suklaata

Pohja:
Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohja 175-asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

Täyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kaakaojauhe ja sokeri. Viipaloi banaanit ja purista päälle sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi. Kostuta kakkulevyt appelsiinimehulla sitä mukaa, kun täytät kakun. Lävitä vaahtoa molempiin väleihin ja nosta päälle banaani viipaleet.

Kuorrutus:
Valmista kuottutusta varten kiisseli. Sekoita kattilassa sokeri, kaakaojauhe, kahvi, kerma ja keltuaiset. Kuumenna seosta kokoajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Jäähdytä. Vaahdota margariini tai voi vaahdoksi. Ja lisää jäähtynyt kiisseli joukkoon vatkaten. Levitä kuorrute ohuesti kakun pinnalle ja reunoille. Tee lopusta kuorrutteesta lusikalla koristekuvioita kakun pinnalle tai siirrä vaahto pursotinpussiin ja pursota koristeita kakulle. Vedä suklaalevystä lastuja perunankuorimaveitsellä kakunkoristeeksi.
Siirrä kakku kylmään.


Ohje: Yhteishyvä Ruoka 5/06 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Oih nams! Tää näyttää niin herkullisen hyvälle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli toi kyllä ihan hyvää, mutta ei mikään laihduttajan unelma todellakaan ! :D

      Poista