Valmistusaika: 30-60 min.
3-4 annosta
1rs(300g) Pirkka kinkkusuikaleita (eli niitä possusuikaleita)
2(250g) Sipulia
2 Valkosipulinkynttä
2rkl Öljyä
1tlk(4oog) Kuorittuja tomaatteja(vaihtoehtoisesti voit käyttää tomaattimurskaa)
2 Punaista mietoa chilipalkoa (tuoretta)
1rkl Tomaattipyrettä
1½rkl Soijakastiketta
1tl Kuminaa
1tl Timjamia
3/4tl Suolaa
1 Laakerinlehti
Mustapippuria
- Ota liha huoneenlämpöön. Viipaloi kuoritut sipulit ja valkosipulit.
- Ruskista lihasuikaleet parissa erässä paistokasarissa. Kuullota sipulit. Lisää ruskistetut lihat takaisin kasariin.
- Kaada joukkoon kuoritut tomaatit liemineen. huuhdo tölkki vedellä ja lisää kasariin.
- Halkaise chilit, poista siemenet ja viipaloi chilit.
- Mausta chilillä, tomaattipyreellä, soijalla, huhmaressa hienonnetulla kuminalla, timjamilla, suolalla, laakerinlehdellä ja mustapippurilla. (Minä en käyttänyt huhmaretta kun en omista sellaista, vielä). Anna kiehua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Tarjoa ohran tai riisin kanssa.
Ohje: K Ruoka Pirkka tammikuu 2013 -lehti.
Oliko toi ohra muuten nyt sit hyvää? :o
VastaaPoistaOli ! Yleensä kun on tottunu syömään tummaa riisiä niin toi oli ihana vaihtelu ja tykättiin ehkä ohrasta jopa enemmän kun riisistä ! :D Ja tuntu täyttävänki paremmin kun riisi :o
Poista