sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Chilinen Tomaattipossu & Ohra

Valmistusaika: 30-60 min.
3-4 annosta

1rs(300g) Pirkka kinkkusuikaleita (eli niitä possusuikaleita)
2(250g) Sipulia
2 Valkosipulinkynttä
2rkl Öljyä
1tlk(4oog) Kuorittuja tomaatteja(vaihtoehtoisesti voit käyttää tomaattimurskaa)
2 Punaista mietoa chilipalkoa (tuoretta)
1rkl Tomaattipyrettä
1½rkl Soijakastiketta
1tl Kuminaa
1tl Timjamia
3/4tl Suolaa
1 Laakerinlehti
Mustapippuria

  1. Ota liha huoneenlämpöön. Viipaloi kuoritut sipulit ja valkosipulit. 
  2. Ruskista lihasuikaleet parissa erässä paistokasarissa. Kuullota sipulit. Lisää ruskistetut lihat takaisin kasariin.
  3. Kaada joukkoon kuoritut tomaatit liemineen. huuhdo tölkki vedellä ja lisää kasariin.
  4. Halkaise chilit, poista siemenet ja viipaloi chilit.
  5. Mausta chilillä, tomaattipyreellä, soijalla, huhmaressa hienonnetulla kuminalla, timjamilla, suolalla, laakerinlehdellä ja mustapippurilla. (Minä en käyttänyt huhmaretta kun en omista sellaista, vielä). Anna kiehua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Tarjoa ohran tai riisin kanssa.
Ohje: K Ruoka Pirkka tammikuu 2013 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Oliko toi ohra muuten nyt sit hyvää? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ! Yleensä kun on tottunu syömään tummaa riisiä niin toi oli ihana vaihtelu ja tykättiin ehkä ohrasta jopa enemmän kun riisistä ! :D Ja tuntu täyttävänki paremmin kun riisi :o

      Poista