sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Rahkainen Kuningatarpiirakka

Valmistusaika: 30-60 min.
n.12 annosta

3/4pkt à400g) Murotaikinaa (pakaste)
1tlk  (250g) Maitorahkaa
1tlk(200g) Kevyt kermaviiliä
2 Kananmunaa
3/4dl Sokeria
3tl Vanilliinisokeria
1ps (200g) Mustikoita (pakaste)
½ps (à200g) Vadelmia (pakaste) (tai vaihtoehtoisesti 1ps Kuningatar marjoja)


  1. Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja taputtele taikina voidellun piirakkavuoan(halkaisija 24cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita kulhossa keskenään maitorahka, kermaviili, munat, sokeri ja vanilliinisokeri. Kaada mustikat piirakkapohjalle ja levitä päälle rahkaseos. Ripottele pinnalle vadelmat.
  3. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla 30min ja edelleen keskitasolla 5-10min. Tarjoa jäähtyneenä.  

Vinkki: Leivo lopusta murotaikinasta esim. pikkuleipäsydämiä. Kauli taikina jauhoitetulla pöydällä. Ota taikinasta muotilla sydämiä pellille leivinpaperille. Voitele sydämet kevyesti ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa hieman keskitasoa ylempänä noin 5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti