tiistai 2. huhtikuuta 2013

Tiikerikakku

Noniiin, ensiksikin pahoittelut päivittelyn vähyydestä. Syyksi voin hyvillä mielin kertoa, että talouteen on saapunut mies, jonka kanssa on tullut vieteltyä aikaa niin paljon etten ole kerennyt edes blogia päivittämään.

Tiikerikakku on säilyvä ja maukas kahvikakku, jossa on sopiva yhdistelmä vaniljan ja kaakaon makua. Kakkuviipaleet  ovat koristeellisia ja värikkäitä. Kypsennä kakku ohjeen mukaan miedossa lämmössä, niin saat siitä mehevän.

Mutta enemmittä pölinöittä, Tiikerikakun ohjetta pukkaa;

Tuplasti riittävämpi Tiikerikakku irtopohjavuokaan tehtynä, kun normaaliin  kahvikakkuvuokaan tehtynä.  Vaikka on suurinpiirtein samat aine määrät.

Tällä kertaa kokeilin tehdä Tiikerikakun irtopohjavuokaan.

Valmistusaika: n. 1t 10min, josta paistoaika n. 50min.
Uunin lämpö: 180 astetta
Vihje; Mausta kakku vaihteeksi kaakaojauheen asemesta instant-kahvilla.



(1 ½ l:n vuoka)
150g Voita tai margariinia
200g (n.2dl) Hienoa sokeria
3 Kananmunaa
2tl Vanilliinisokeria
2tl Leivinjauhetta
250g (vajaa 4dl) Vehnäjauhoja
3/4dl Maitoa
1½ rkl Kaakaojauhetta
Rasvaa vuoan voiteluun
Korppujauhetta

  1. Hiero voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi.
  2. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.
  3. Sekoita vanilliinisokeri ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää seos vuorotellen maidon kanssa taikinan joukkoon.
  4. Ota taikinasta noin neljäsosa erilleen ja mausta se kaakaojauheella.
  5. Laita voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle kerros vaaleaa taikinaa, sitten tummaa ja päälimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta. Sekoita haarukalla kevyesti taikinakerroksia.
  6. Paista kakku kypsäksi ja kumoa se.

Ohje: Kotikokki ruokaohjekerho.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti