torstai 21. marraskuuta 2013

Maitosuklaafudge

Heti aluksi on pakko myöntää, yritin viime vuoden (2012) jouluksi tehdä meille näitä, mutta jotain omituista tapahtui ja kaikki fudget meni mönkään, mutta onneks osaan hyötykäyttää suurimman osan ruuista ym.
Pienellä muokkauksella fudge päätyi kääretorttujen täytteeksi ja hyvää tuli. Ei ainakaan ollut normaali täyte ! :)

 Lähempää.

Ensimmäinen yksin tehty JA ONNISTUNUT fudge ! :)

Tän ohjeen mukaan tulee noin 20-30 kpl, riippuen palojen koosta ja vuoan koosta. Mä laitoin laakeeseen vuokaan, joten fudgesta tuli ohuempia paloja, ja isompia. ;D

2dl Kuohukermaa
2dl Sokeria
3rkl Voita
2rkl Hunajaa
2dl Vaahtokarkkeja
100g Maitosuklaata

Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin keittämään kerma-sokeri-voi sekoitus sekoittaen, itse en sitä suosittele, vaan mahd. vähäisellä sekoituksella jos tekee niin saostuu nopeasti ja jähmeneekin nopeasti jääkaapissa. :)

1.Kiehauta kerma, sokeri ja voi. Lisää hunaja. (Alkuperäinen ohje; Keitä sekoittaen, kunnes seos on sakeaa). Seos on valmis, kun nokare pysyy koossa tiputettaessa kylmään veteen.
2.Ota liedeltä ja sekoita, kunnes seos hieman jäähtyy ja sakenee. Hienonna vaahtokarkit, rouhi suklaa ja lisää seokseen. Sekoita, kunnes ainekset sulavat ja muuttuvat notkeaksi massaksi.
3.Kaada leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan ( tässä vaiheessa itse laitoin vuoan pohjalle, leivinpaperin päälle tietty, m&m's karkkeja semmosen yhden minipussillisen, sitten kaadoin massan karkkien päälle ja lopuksi vielä pinnalle toinen mini pussi m&m's karkkeja.)(n.12x20cm) ja anna jähmettyä peitettynä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi.

Namnam  ! Meillä on näitä 100% varmuudella tänä jouluna ! <3 Opetan kyllä äidillekin näiden tekemisen :>

Ohje: Yhteishyvä Ruoka Joulukuu 2012 -lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti