tiistai 12. elokuuta 2014

Vadelmaneliöt

En ole itse mikään maailman suurin vadelman ystävä, mutta kerta se on ensimmäinenkin kun oikeasti tykkää jostain leivonnaisesta tms. missä on vadelmaa ! :)
Suosittelen siis testaamaan, niin ja huomioin tässä että pohja oli mukavan erilainen ns. normaaleihin piirakkapohjiin verrattuna, tämä muistutti ehkä hieman murupohjaa.
Ja tämä on siis täydellinen makeanhimon taltuttamiseen, sen takia pellillisestä kannattaakin tehdä monta palaa, toisin kuin me, osasta tehtiin isoja paloja ja osasta pieniä. :)

Valmistusaika: 30-60min.
40 annosta

200g Leivontamargariinia tai meijerivoita
2dl Sokeria
1 Kananmuna
3dl Vehnäjauhoja
1dl Perunajauhoja
1tl Leivinjauhetta
2dl Kevytkermaa

Täyte:
2ps(200g) Vadelmia (pakaste)
2rkl Vettä
3/4dl Sokeria
2rkl Perunajauhoja

Muruseos:
50g Leivontamargariinia tai meijerivoita
½dl Sokeria
1dl Vehnäjauhoja

Sokerikuorrutus:
2dl Tomusokeria
n. 1rkl Vettä

  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 10 minuuttia.
  2. Sekoita kattilassa kohmeiset vadelmat, vesi, sokeri ja perunajauhot keskenään. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
  3. Muruseosta varten sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Levitä vadelmatäyte puolikypsälle piirakalle. Ripottele pinnalle muruseos. Paista edelleen uunin keskitasossa n. 15 minuuttia.
  4. Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi notkeaksi tahnaksi. Valuta sokerikuorrutetta ohuina nauhoina jäähtyneen piirakan pintaan. Paloittele piirakka, kun sokerikuorrutus on täysin kuivunut.
Ohje: K Ruoka Pirkka, Toukokuu 2011 -lehti.

2 kommenttia: