keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Lohikeitto

4 annosta

6 Perunaa
2 Porkkanaa
1-2 Sipulia
8 dl Vettä
10 Maustepippuria
1 Laakerinlehti
400 g Lohifilettä
2 dl Maitoa tai kermaa
½-1 dl Tilliä

  • Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipuli.
  • Poista lohifileestä nahka ja ruodot.
  • Kuutioi lohi.
  • Keitä kasvikset maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa vedessä lähes kypsäksi.
  • Lisää maito tai kerma ja paloiteltu lohi.
  • Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää, noin 5 minuuttia.
  • Lisää tilli ja tarjoile keitto ruisleivän kanssa.
  • Paahda leipäviipaleet halutessasi.
VIHJE !
Lisää vaihteeksi keittoon kapriksia tai suolakurkkukuutioita.



Ohje: Yhteishyvä Ruoka 1/06-lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti