tiistai 25. marraskuuta 2014

Kaneli-Jäätelötorttu Mansikkakastikkeella

Valmistusaika: yli 60 min
6 annosta

4dl Omena-kanelimuromysliä
50g Margariinia tai voita
1L Vaniljakermajäätelöä
½tl Kanelia

Pinnalle:
Omena-kanelimuromysliä
Tuoreita mansikoita
Sitruunamelissaa

Mansikkakastike:
1ps(500g) Mansikoita(pakaste)
½dl Sokeria
½dl Vettä

  1. Jauha mysli hienojakoiseksi monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi. Kiinnitä muovikelmu irtopohjavuoan ja reunarenkaan väliin. Painele mysliseos vuoan pohjalle. Laita vuoka pakastimeen hetkeksi.
  2. Sekoita kaneli hieman pehmenneen jäätelön joukkoon. Levitä jäätelö vuokaan ja peitä muovikelmulla. Laita vuoka pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi.
  3. Jauha kohmeiset mansikat monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sokeri ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Nostele kastike tarjoilukulhoon.
  4. Koristele torttu myslillä ja tuoreilla mansikoilla ennen tarjoilua. Tarjoa kastike erikseen.
Ohje: K Ruoka Pirkka heinäkuu 2010 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Oih nams!! Mun täytyy tehdä tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, oli ihan sika hyvää. Vaikka meinas välillä tulla pieni brainfreeze :'D

      Poista