sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Pehmeät Suklaakeksit

n. 30 kpl

100g Margariinia
1dl Sokeria
1 Kananmuna
2½dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta
2rkl Kaakaojauhetta
1rkl Vaniljasokeria
1/4tl Suolaa
½dl Maitoa

Pinnalle:
Tomusokeria

  • Vaahdota rasva ja sokeri.
  • Lisää muna huolellisesti vatkaten.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  • Pursota taikinasta peukalon kokoisia tankoja leivinpaperoidulle pellille.
  • Voit myös nostaa lusikalla taikinakokkareita pellille.
  • Jätä tilaa pikkuleipien väliin, koska ne leviävät hieman paistamisen aikana.
  • Paista pikkuleivät 20-asteessa uunin keskiosassa 10-12 minuuttia. (Kannattaa seurata tarkasti kypsymistä, meillä meinasi palaa vaikka oli vain puolet ajasta uunissa).
  • Nosta jäähtymään ritilälle.
  • Siivilöi jäähtyneiden pikkuleipien pinnalle tomusokeria.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 12/05 -lehti.

4 kommenttia:

  1. OOH<3 Nää oli varmaan hyviä!! Söittekö jo kaikki? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli! <3 Tiisa söi niitä eilen ja sit mä söin ne pari vikaa illalla ;/ Olit hidas etkä tullu heti maistaan :D Mut kannattaa tehä, tykkäät ihan varmasti :) <3 Mä ajattelin kehittä näistä jouluversionkin. En tiedä miten mutta tuutko koemaistajaks sitten? :D

      Poista
    2. Tottakai tulen. :D Voit olla siitä aivan varma <3

      Poista
    3. :D Arvasin :D Hyvä koemaistattaa muilla mun kokeiluja.. ;D <3

      Poista