1½kg Lanttua
n. 5dl Vettä
1tl Suolaa
1 Pieni Sipuli
2dl Keitinvettä tai kermaa
1dl Korppujauhoja
1 Kananmuna
½-1dl Siirappia
1/4tl Inkivääriä
1/4tl Valkopippuria
1tl Suolaa
½dl Korppujauhoja
2dl Keitinvettä tai kermaa
1dl Korppujauhoja
1 Kananmuna
½-1dl Siirappia
1/4tl Inkivääriä
1/4tl Valkopippuria
1tl Suolaa
½dl Korppujauhoja
- Kuori ja paloittele lanttu.
- Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
- Säästä keitin vesi.
- Soseuta lantut, lisää keitinvettä ja halutessasi myös kermaa.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Hauduta silppu rasvassa ruskistamatta pehmeäksi ja lisää lanttusoseeseen.
- Sekoita soseeseen korppujauhot, kananmuna, siirappi ja mausteet.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhot ja tee koristelu kuvioita veitsellä tai lusikalla.
- Kypsennä 170 asteessa n. 2 tuntia.
Lanttulaatikko on mun favorite ONE <3
VastaaPoistaMä tykkään kyl tehä mutta en mä sitä syö.. :D Äiti taas rakastaa lanttulaatikkoo, tänä jouluna tulee kokeiluun tää versio mihin tuli sipuliakin :)
Poista