sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Lanttulaatikko 2



1½kg Lanttua
n. 5dl Vettä
1tl Suolaa
1 Pieni Sipuli
2dl Keitinvettä tai kermaa
1dl Korppujauhoja
1 Kananmuna
½-1dl Siirappia
1/4tl Inkivääriä
1/4tl Valkopippuria
1tl Suolaa
½dl Korppujauhoja

  • Kuori ja paloittele lanttu.
  • Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  • Säästä keitin vesi.
  • Soseuta lantut, lisää keitinvettä ja halutessasi myös kermaa.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Hauduta silppu rasvassa ruskistamatta pehmeäksi ja lisää lanttusoseeseen.
  • Sekoita soseeseen korppujauhot, kananmuna, siirappi ja mausteet.
  • Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhot ja tee koristelu kuvioita veitsellä tai lusikalla.
  • Kypsennä 170 asteessa n. 2 tuntia.

2 kommenttia:

  1. Lanttulaatikko on mun favorite ONE <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään kyl tehä mutta en mä sitä syö.. :D Äiti taas rakastaa lanttulaatikkoo, tänä jouluna tulee kokeiluun tää versio mihin tuli sipuliakin :)

      Poista