Vastapaistettuja sämpylöitä ei voi vastustaa, me jouduttiin tekemään toinen pellillinen koska ensimmäiset katosivat vatsoihin niin nopeasti ettei kuvaa edes kerrennyt ottamaan. :D
Niinkun sanotaan vaihtelu virkistää, ja tällä kertaa vaihtelua sämpylöihin toi valkosipuli. :)
Parhaat sämpylät syntyvät löysähköstä taikinasta.
12 kpl
3dl Vettä
25g Hiivaa
1tl Suolaa
2rkl Öljyä
2 Valkosipulinkynttä
3dl Neljänviljan hiutaleita
n.4dl Puolikarkeita vehnäjauhoja
Päälle:
1 Kananmuna
1dl Auringonkukansiemeniä
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Lisää suola ja öljy.
- Murskaa joukkoon valkosipulit.
- Lisää hiutaleet ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi.
- Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
- Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja jaa se 12 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi.
- Anna niiden kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.
- Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 1/09 -lehti.
Mä luin taas, että kynsilakkasömpylät.. Kertookohan se siitä, että oon hulluna lakkoihin? :D
VastaaPoistaNo yhden kirjaimen ero joten väliäkö tuolla :D Tai sit oot vaan hulluna lakkoihin, ei vaan kyllä mäkin ekalla kerralla muutamaan otteeseen tavasin että mikä sämpylä :D
Poista