sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kynsilaukkasämpylät

Vastapaistettuja sämpylöitä ei voi vastustaa, me jouduttiin tekemään toinen pellillinen koska ensimmäiset katosivat vatsoihin niin nopeasti ettei kuvaa edes kerrennyt ottamaan. :D
Niinkun sanotaan vaihtelu virkistää, ja tällä kertaa vaihtelua sämpylöihin toi valkosipuli. :)
Parhaat sämpylät syntyvät löysähköstä taikinasta.

12 kpl

3dl Vettä
25g Hiivaa
1tl Suolaa
2rkl Öljyä
2 Valkosipulinkynttä
3dl Neljänviljan hiutaleita
n.4dl Puolikarkeita vehnäjauhoja

Päälle:
1 Kananmuna
1dl Auringonkukansiemeniä

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  • Lisää suola ja öljy.
  • Murskaa joukkoon valkosipulit.
  • Lisää hiutaleet ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi.
  • Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
  • Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja jaa se 12 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi.
  • Anna niiden kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.
  • Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.
  • Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 1/09 -lehti.


2 kommenttia:

  1. Mä luin taas, että kynsilakkasömpylät.. Kertookohan se siitä, että oon hulluna lakkoihin? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No yhden kirjaimen ero joten väliäkö tuolla :D Tai sit oot vaan hulluna lakkoihin, ei vaan kyllä mäkin ekalla kerralla muutamaan otteeseen tavasin että mikä sämpylä :D

      Poista